12 tojás, liszt, vaníliás cukor, 5 dkg vaj/margarin, kristálycukor, vaníliarúd, 1 l tej, eper
1. 7-8 tojásból liszttel piskótát sütünk.
2. Közben elkészítjük a vaníliakrémet: 4 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral, és 7 evőkanál lisztet adunk hozzá.
3. Fokozatosan 2 dl hideg tejjel hígítjuk.
4. A maradék 8 dl tejet felforraljuk, vaníliarudat vágunk bele, és hozzáöntjük a krémhez.
5. Tűzön habverővel keverjük, míg be nem sűrűsödik. Fel kell puffogtatni.
6. 2 vaníliás cukrot öntünk hozzá, majd kb. 5 dkg vajat vagy margarint adunk hozzá.
7. A 4 tojásfehérjét keményre felverjük 4 evőkanál cukorral, és a habot belekeverjük a még meleg krémbe. Ezután lehűtjük.
8. A megmosott epret ízlés szerint feldaraboljuk.
9. Üvegtálba rétegezzük az alkotókat: alulra a kockákra darabolt piskóta, erre az eper, majd a vaníliakrém kerül és így tovább.
10. Legalább fél napot hűtőben pihentetjük.
A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre ke...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 10 dkg cukrot, és 1 vaníliát. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2 dkg étkezési keményítőv...
Elkészítési idő: 90 percTortalap 1. A kakóport 1/8 liter forró vízben elkeverem, majd kihűtöm. 2. Tojásokat szétválasztom és a sárgákat a cukorral krémesre keverem. 3. Felváltva hozzá adjom az oljat, l...
Elkészítési idő: 1,5 óra