12 tojás, liszt, vaníliás cukor, 5 dkg vaj/margarin, kristálycukor, vaníliarúd, 1 l tej, eper
1. 7-8 tojásból liszttel piskótát sütünk.
2. Közben elkészítjük a vaníliakrémet: 4 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral, és 7 evőkanál lisztet adunk hozzá.
3. Fokozatosan 2 dl hideg tejjel hígítjuk.
4. A maradék 8 dl tejet felforraljuk, vaníliarudat vágunk bele, és hozzáöntjük a krémhez.
5. Tűzön habverővel keverjük, míg be nem sűrűsödik. Fel kell puffogtatni.
6. 2 vaníliás cukrot öntünk hozzá, majd kb. 5 dkg vajat vagy margarint adunk hozzá.
7. A 4 tojásfehérjét keményre felverjük 4 evőkanál cukorral, és a habot belekeverjük a még meleg krémbe. Ezután lehűtjük.
8. A megmosott epret ízlés szerint feldaraboljuk.
9. Üvegtálba rétegezzük az alkotókat: alulra a kockákra darabolt piskóta, erre az eper, majd a vaníliakrém kerül és így tovább.
10. Legalább fél napot hűtőben pihentetjük.
Először is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beletesszük a krémes- és a rögös túrót, a banánt, a kókuszcukrot, a tojást, a pudingport és a citromlevet, majd mindezt egy botmixerrel összekeverjük. Amennyiben a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport. 2. Egy másik tálba öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, ecetet. 3. Robotgéppel folyamatos adagolás mellett a cukorhoz adagoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá). A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű