200 ml tejszínhab, 500 g eper, zselatin, 100 g cukor, fél citrom leve, 300 ml natúr joghurt
1. Áztassuk hideg vízbe a 12 lapból álló színtelen zselatint.
2. Melegítsük fel a tejszínhabot, és engedjük fel benne a zselatinlapokat.
3. A megmosott epret turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a natúr joghurtot.
4. Az így kapott masszához öntsük még hozzá a felolvasztott zselét is, amelyet a tejszínhez kevertünk, és jó alaposan dolgozzuk össze.
5. Kenjük ki a tortaformát olajjal, majd öntsük bele a masszát, és tegyük hűtőbe néhány órára.
6. A megkeményedett tortát ízlés szerint díszíthetjük csokiöntettel és porcukorral meghintett eperrel.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal. A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és a puha margarint kezdjük el habosr...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű1. A margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesCsokis tészta: Tálas mixerrel vagy robotgéppel dolgozzunk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk joghurtot, ol...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes