4 tojás, 12 ek hideg víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor
krém: 250 gr tejszín, 24 gr színtelen zselatin, 4 tojás, 1 vaníliás cukor, 2,5 dl barack kompót lé, vagy nektár
1. A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és habosra kikavarjuk.
2. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot.
3. Kivajazott, lisztezett kerek kapcsos formában jól átsütjük.
4. A tejszínt felverjük kemény habnak.
5. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gőz felett felverjük kemény habnak, lassanként hozzákavarunk 10 dkg porcukrot, sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, vanília cukrot.
6. A kompót lében feloldjuk a zselatint és a tojások sárgájához keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
7. A tortalapot egy kerek tálra tesszük, tetejét levágjuk szép egyenletesre, jól meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, vékonyan megkenjük eper lekvárral, megrakjuk félbevágott eper szemekkel, rácsatoljuk a kapcsos tortaformát és rátesszük a krémet.
8. Legalább 2 órát hűtőbe tesszük.
9. Miután kivettük a hűtőből 250 gr tejszínt felverünk kemény habnak, bevonjuk a torta oldalát és berakjuk nápolyi szelet rolókkal.
10. A torta tetejére habrózsákat nyomunk és egy-egy félbevágott eperszemet nyomunk bele.
11. Közepét is eperszemekkel díszítjük.
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel. Ki...
Elkészítési idő:**A tésztához a tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá. -Add hozzá lassanként a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, az olajat és a vizet. - F...
Elkészítési idő: 60 perc