50 dkg sertéshús, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 szelet zeller, 1 szelet karalábé, 1 zöldpaprika, 2 db nagyobb krumpli, 1 fej hagyma, köménymag, só, bors, gulyáskrém, 1 tojás, liszt, olaj, petrezselyemzöld
1. A zöldségeket apró kockára megvágva, forró olajon megdinszteljük, hozzátesszük az ugyancsak kockára megvágott húst, még pár percig dinszteljük, paprikázzuk, megszórjuk köménymaggal, apróra vágott paprikával, forró vízzel felengedjük.
2. Fedő alatt lassan pároljuk, míg a hús majdnem puha lesz.
3. Belerakjuk a megtisztított, kis kockákra vágott pityókát.1 tojásból csipetkét készítünk és belerakjuk a fövő levesbe.
4. Ízesítjük sóval, borssal, gulyáskrémmel és készre főzzük.
5. Meghintjük petrezselyem zölddel.
A megmosott, előző éjjel beáztatott babot tedd fel hideg vízbe főni a csülökkel, sóval és babárlevéllel. A hagymát aprítsd, a répát karikázd fel, majd dobd rá mindet a forró olíva...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesErős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közb...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst daraboljuk és kockázzuk fel, pirítsuk át az olajon. Öntsük fel vízzel, és főzzük fedő alatt félpuhára. Karikázzuk fel a zöldségeket, és ekkor adjuk hozzá azt is. Ha minden p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű