menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéshús, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 szelet zeller, 1 szelet karalábé, 1 zöldpaprika, 2 db nagyobb krumpli, 1 fej hagyma, köménymag, só, bors, gulyáskrém, 1 tojás, liszt, olaj, petrezselyemzöld

Elkészítés:


1. A zöldségeket apró kockára megvágva, forró olajon megdinszteljük, hozzátesszük az ugyancsak kockára megvágott húst, még pár percig dinszteljük, paprikázzuk, megszórjuk köménymaggal, apróra vágott paprikával, forró vízzel felengedjük.

2. Fedő alatt lassan pároljuk, míg a hús majdnem puha lesz.

3. Belerakjuk a megtisztított, kis kockákra vágott pityókát.1 tojásból csipetkét készítünk és belerakjuk a fövő levesbe.

4. Ízesítjük sóval, borssal, gulyáskrémmel és készre főzzük.

5. Meghintjük petrezselyem zölddel.

Erdélyi gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Bableves olaszosan (Zóna)
Bableves olaszosan (Zóna)

A megmosott, előző éjjel beáztatott babot tedd fel hideg vízbe főni a csülökkel, sóval és babárlevéllel. A hagymát aprítsd, a répát karikázd fel, majd dobd rá mindet a forró olíva...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Kínai tojásos kukoricaleves
Kínai tojásos kukoricaleves

Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közb...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Buggyantott tojásleves
Ildikó Kedvelnék
Buggyantott tojásleves

A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tejföllel
Raguleves tejföllel

A húst daraboljuk és kockázzuk fel, pirítsuk át az olajon. Öntsük fel vízzel, és főzzük fedő alatt félpuhára. Karikázzuk fel a zöldségeket, és ekkor adjuk hozzá azt is. Ha minden p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk