1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.
2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.
3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.
4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.
5. Alaposan kidolgozzuk, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen.
6. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.
7. Az idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.
8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 35-40 percig meleg helyen tartjuk.
9. Sütés előtt étolajjal megkenjük.
10. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.
1. 1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük. 2. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót. 3. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMost inkább lépésről lépésre leírom, hogy én hogyan készítem el a kenyeremet. Célom, hogy a kezdők hibáit kivesézzem, hátha más nem követi majd el ezeket. 1. lépés: a kovász fri...
Elkészítési idő: 20óra Nehézség: KözepesAlle Zutaten abwiegen, in eine Schüssel geben und gut vermischen. Mit den Händen zu 4 Brötchen formen und diese auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Bei 180 °C Umluf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű