menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.

5. Alaposan kidolgozzuk, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

6. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

7. Az idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.

8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 35-40 percig meleg helyen tartjuk.

9. Sütés előtt étolajjal megkenjük.

10. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.

Fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR

május 29, 2013 TEPSIS BUNDÁS KENYÉR Imádjuk a bundás kenyeret! Ennek ellenére hónapok óta nem sütöttem... a tűzhelyen. Nem csak a bő olajsütés tart vissza (ezt ugyanis néha megen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Francia farmerkenyér
Francia farmerkenyér

1. 1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. 2. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. 3. Ha túl keménynek ér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Kenyér alaprecept Móni
Kenyér alaprecept Móni

A hozzávalókat összegyúrom (az élesztőt nem kell felfuttatni), kidagasztom a tésztát és hagyom, hogy duplájára keljen. Amennyiben kenyérsütővel dagasztod a tésztát, úgy a kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-szezámos ropogós
Sajtos-szezámos ropogós

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk