1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.
2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.
3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.
4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.
5. Alaposan kidolgozzuk, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen.
6. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.
7. Az idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.
8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 35-40 percig meleg helyen tartjuk.
9. Sütés előtt étolajjal megkenjük.
10. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyeret hosszában bevágjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokban, úgy hogy nem vágjuk át. Minden oldalát meg kenjük vajjal és fokhagyma krémmel. Fel szeleteljük a hozzá valókat. A résekbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felvertem, a sárgáját kikevertem a többi alapanyaggal, kicsit sűrű volt, nehezen kevertem bele a fehérjét, de meg lehetett oldani. 180 fokos sütőben sütöttem 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütő gépbe dagasztom a tésztát a folyadékot,sót legalulra rakom ráöntöm a lisztet,olajat,élesztőt belemorzsolom majd elindítom a dagasztást ha kész a gépet kikapcsolom és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes