1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.
2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.
3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.
4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.
5. Alaposan kidolgozzuk, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen.
6. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.
7. Az idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.
8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 35-40 percig meleg helyen tartjuk.
9. Sütés előtt étolajjal megkenjük.
10. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tepsi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet. 2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk. 3. Az így elkészü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz