1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4-5 dl víz, 2 dkg só, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 ek tejpor
1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk.
2. Meleg helyen megkelesztjük.
3. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval összekeverjük.
4. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát.
5. Cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk és 45 percig kelni hagyjuk.
6. Utána óvatosan átgyúrjuk, és tetszés szerint tepsibe vagy sütőlapra helyezzük.
7. 20-30 percig pihentetjük, majd felületét tejjel bekenjük, és előmelegített sütőben közepes erősségű tűzön 45-50 percig sütjük.
A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába. A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók mennyiségéből sejthető, hogy nem bonyolult recept ez, csak türelem kell hozzá. Egy mélyebb tálba mérd ki a lisztet, a közepébe pedig csinálj egy lyukat, mélyedést. Az...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozzuk el benne a vizet és az olajat. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTiborné Biró A recept:előtészta 15 dkg liszt,1dkg. élesztőkevés cukor annyi víz, hogy nokedli állagú tészta legyen. A konyhapulton hagyom reggelig. Este keverem.Reggel 25dkg BL 55...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű