2-3 g fokhagyma, burgonya, tej
1. Egy tűzálló tálat fokhagymával nagyon jól bedörzsölünk, majd nem túl vékonyan zsiradékkal kikenjük.
2. A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, a tepsi aljára szétterítjük, és annyi tejjel öntjük le, hogy kisujjnyira ellepje, majd sózzuk.
3. A sütőben addig sütjük, amíg a tej el nem fő róla.
Szárazabb húsokhoz való.
A tojásokat felütjük és egy villával alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Beletesszük a lisztet és egy csipetnyi sót, majd kézi vagy gépi habverővel alaposan kid...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűforrásba lévő vízbe rakjuk, újra forrásig főzzük, lezárjuk, utána 4 percig állni hagyjuk a vízben.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. 2. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű