2-3 g fokhagyma, burgonya, tej
1. Egy tűzálló tálat fokhagymával nagyon jól bedörzsölünk, majd nem túl vékonyan zsiradékkal kikenjük.
2. A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, a tepsi aljára szétterítjük, és annyi tejjel öntjük le, hogy kisujjnyira ellepje, majd sózzuk.
3. A sütőben addig sütjük, amíg a tej el nem fő róla.
Szárazabb húsokhoz való.
1. A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. 2. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. 3. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudac...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKözepes méretű nyers édesburgonyát vegyünk, de ha csak nagyok vannak, azzal sincs gond, csak tovább kell sütni. Először is kefével vagy szivaccsal jól dörzsöljük le a héját, mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet. 3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű