2-3 g fokhagyma, burgonya, tej
1. Egy tűzálló tálat fokhagymával nagyon jól bedörzsölünk, majd nem túl vékonyan zsiradékkal kikenjük.
2. A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, a tepsi aljára szétterítjük, és annyi tejjel öntjük le, hogy kisujjnyira ellepje, majd sózzuk.
3. A sütőben addig sütjük, amíg a tej el nem fő róla.
Szárazabb húsokhoz való.
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A krumplit alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd hosszában félbevágjuk. Összekeverjük az olívaolajat az apróra vágott csilivel, a citromhéjjal, a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra felverjük 1 mk sóval, hozzákeverjük a kókuszzsírt és a cassava darát. Mehet bele kurkuma, petrezselyem stb 15 percig állni hagyjuk, forrásban lévő enyhén sós b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumpli mennyiségétől függő edényt /tepsit, jénai fedelét stb./ egy kevés olajjal kikenek. Belesimítom a maradék krumplipürét, majd mélyedést csinálok a tojásoknak. Egy kevés éte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű