6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kk sütőpor
krém: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza
töltelék: 35 dkg gesztenyemassza, kb.20 dkg étcsokoládé-bevonó
1. 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk.
2. A piskóta masszát kétfelé osztjuk.
3. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük.
4. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.
5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
6. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
7. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk.
8. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
9. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.
10. Kihűlés után szeleteljük.
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNarancs piskóta 4 db tojás sárgája 2 dkg cukor 2 ek frissen facsart narancslé 1 egész narancs héja reszelve 4 db tojás fehérje 10 dkg porcukor 10 dkg liszt 7 dkg vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a citromhéjjal, a citromlével és az édesítővel botmixeljük. A habbá vert hideg mascarponével elkeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes