25 dkg édes gesztenyemassza, 6 tojás, 2 ek kristálycukor, 2 ek rum, 1 kicsit púpos ek zsemlemorzsa, csipet só
gesztenyekrémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 3 dl habtejszín, csipet só
1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával.
2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negyedét belekavartam a gesztenyés masszába, majd az így kapott lazább masszát óvatosan a maradék tojásfehérjébe forgattam.
3. A sütőt 180 fokos alsó-felső sütésre állítottam. Az állítható keretemben sütöttem 20x35 cm-es méretben, kb. 25-30 perc alatt, majd kihűtöttem.
4. A krémhez a gesztenyét összekavartam a rummal, a porcukorral és a sóval, majd kis adagokban hozzáöntöttem és alaposan kikevertem, felhabosítottam a folyós habtejszínnel.
5. Összeállítottam a tortát; a piskótát hosszában kétfelé, majd magát a 2 lapot is megfeleztem, így 4 elég vékony lapot kaptam. Kiválasztottam a két legmasszívabbat az aljának és a tetejének, majd a lapokat megkentem a krémmel, hagytam az oldalára és s tetejére is.
A Túró Rudi tortához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA torta: A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a diót megőröljük. A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, a répával, a liszttel, a dióval, a fahéjjal és a szegfűszegg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot beleszitálom egy tálba, majd hozzáadom a görög joghurtot. Alaposan összekeverem. Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozom a habbá vert tojásfehé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm Lapok: Verjük kemény habbá az ecettel és a kanalanként adagolt porcukorral a fehérjéket. Óvatosan, hogy a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű