25 dkg édes gesztenyemassza, 6 tojás, 2 ek kristálycukor, 2 ek rum, 1 kicsit púpos ek zsemlemorzsa, csipet só
gesztenyekrémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 3 dl habtejszín, csipet só
1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával.
2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negyedét belekavartam a gesztenyés masszába, majd az így kapott lazább masszát óvatosan a maradék tojásfehérjébe forgattam.
3. A sütőt 180 fokos alsó-felső sütésre állítottam. Az állítható keretemben sütöttem 20x35 cm-es méretben, kb. 25-30 perc alatt, majd kihűtöttem.
4. A krémhez a gesztenyét összekavartam a rummal, a porcukorral és a sóval, majd kis adagokban hozzáöntöttem és alaposan kikevertem, felhabosítottam a folyós habtejszínnel.
5. Összeállítottam a tortát; a piskótát hosszában kétfelé, majd magát a 2 lapot is megfeleztem, így 4 elég vékony lapot kaptam. Kiválasztottam a két legmasszívabbat az aljának és a tetejének, majd a lapokat megkentem a krémmel, hagytam az oldalára és s tetejére is.
Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. 3. Félretesszük, hogy kicsit lehűl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját az eritrittel és a vízzel jól kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd a sárgájás krémhez forgatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsárgáját, lisztet, sütőport cukrot, vizet habosra keverjük. fehérjét habként hozzákeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű