25 dkg édes gesztenyemassza, 6 tojás, 2 ek kristálycukor, 2 ek rum, 1 kicsit púpos ek zsemlemorzsa, csipet só
gesztenyekrémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 3 dl habtejszín, csipet só
1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával.
2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negyedét belekavartam a gesztenyés masszába, majd az így kapott lazább masszát óvatosan a maradék tojásfehérjébe forgattam.
3. A sütőt 180 fokos alsó-felső sütésre állítottam. Az állítható keretemben sütöttem 20x35 cm-es méretben, kb. 25-30 perc alatt, majd kihűtöttem.
4. A krémhez a gesztenyét összekavartam a rummal, a porcukorral és a sóval, majd kis adagokban hozzáöntöttem és alaposan kikevertem, felhabosítottam a folyós habtejszínnel.
5. Összeállítottam a tortát; a piskótát hosszában kétfelé, majd magát a 2 lapot is megfeleztem, így 4 elég vékony lapot kaptam. Kiválasztottam a két legmasszívabbat az aljának és a tetejének, majd a lapokat megkentem a krémmel, hagytam az oldalára és s tetejére is.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő:A tortaformát folpackkal kibéleltem, a pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főztem, az étcsokit késes aprítóval felaprítottam. A tojásokat kettéválasztottam...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük. A tojásokat összekeverjük a kristály,...
Elkészítési idő: 65 perc