25 dkg édes gesztenyemassza, 6 tojás, 2 ek kristálycukor, 2 ek rum, 1 kicsit púpos ek zsemlemorzsa, csipet só
gesztenyekrémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 3 dl habtejszín, csipet só
1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával.
2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negyedét belekavartam a gesztenyés masszába, majd az így kapott lazább masszát óvatosan a maradék tojásfehérjébe forgattam.
3. A sütőt 180 fokos alsó-felső sütésre állítottam. Az állítható keretemben sütöttem 20x35 cm-es méretben, kb. 25-30 perc alatt, majd kihűtöttem.
4. A krémhez a gesztenyét összekavartam a rummal, a porcukorral és a sóval, majd kis adagokban hozzáöntöttem és alaposan kikevertem, felhabosítottam a folyós habtejszínnel.
5. Összeállítottam a tortát; a piskótát hosszában kétfelé, majd magát a 2 lapot is megfeleztem, így 4 elég vékony lapot kaptam. Kiválasztottam a két legmasszívabbat az aljának és a tetejének, majd a lapokat megkentem a krémmel, hagytam az oldalára és s tetejére is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/, ezt a sütemény tetejére kenjük a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük. 2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával. 3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű