4 közepes krumpli 20 dkg gomba, 1 nagyobb répa, só, bors, 1 ek vöröshagymakrém, 1 kk liszt, 1 ek olívaolaj,
1. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk.
2. A vöröshagymakrémet az olajon kicsit pirítjuk, rátesszük a gombát, megborsozzuk és addig pároljuk, míg a levét elfőtte.
3. Eközben megtisztítjuk a krumplit és a répát, kockára, illetve szeletekre vágjuk őket.
4. A gombát kb. 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg puha nem lesz.
5. Sima habarással sűrítjük, ami annyit tesz, hogy a lisztet kb. 1 dl vízzel simára keverjük és a forrásban levő leveshez adjuk.
6. Még pár percig forraljuk.
A vöröshagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem. A zöldségeket karikákra vágom és hozzáadom a hagymához. Ha kissé megpuhultak, felengedem 2-2,5 liter vízzel, sózom borsozom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 hagyma felaprítva, fél fej kelkáposzta, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, kevés zeller, de mehet bele karalábé- nekem nem volt otthon - és ezt annyi vízzel felönteni, hogy épphogy elle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű