Családireceptkönyv.hu

Gombás pizza


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só

tetejére: reszelt sajt

töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.

2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.

3. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.

4. Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.

5. Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.

6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.

Gombás pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiőrlésű pizza (Sóbors)
Teljeskiőrlésű pizza (Sóbors)

Tegyük egy keverőtálba a liszteket, a sót, az instant élesztőt, keverjük össze, majd lassan, fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, és alaposan dagasszuk ki. (Picit ragadós lesz, de...

Elkészítési idő: 1 óra 40+25 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza tészta (DA)
Pizza tészta (DA)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 7 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz Focaccia (Gábor a pék)
Olasz Focaccia (Gábor a pék)

Az elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk