40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só
tetejére: reszelt sajt
töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 evőkanál olaj
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.
2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.
3. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.
4. Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.
5. Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.
6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot. 2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsük el a 60 g kovászt a következőképpen: tegyünk az anyakovászunkból 30 grammot egy tálba, tegyünk hozzá 30 g erős fehér lisztet és 30 g langyos vizet. Keverjük össze, takarj...
Elkészítési idő: 8 + 5-6 óra Nehézség: NehézA langyos vízben feloldjuk a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A felfuttatott élesztőt összekeverjük a többi hozzávalóval,dagasztjuk,kelesztjük legalább egy ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes