250 g széles metélt, 6 ek búzadara, 4-5 ek olaj, sárgabarack lekvár
1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre.
2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg.
3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (kb. 2 dl), zárd el a lángot, fedd le és hagyd úgy 10 percig.
4. Végül a grízt kicsit keverd össze és melegítsd fel, keverd össze a tésztával.
5. Tálalás finom házi baracklekvárral.
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegíts elő a sütőt 230 fokra. Egy tálba keverd össze a tápióka lisztet, a sót és az 1/3-ad bögre kókuszlisztet. Add hozzá a melegvízet, az olívaolajat és keverd alaposan össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű