250 g széles metélt, 6 ek búzadara, 4-5 ek olaj, sárgabarack lekvár
1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre.
2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg.
3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (kb. 2 dl), zárd el a lángot, fedd le és hagyd úgy 10 percig.
4. Végül a grízt kicsit keverd össze és melegítsd fel, keverd össze a tésztával.
5. Tálalás finom házi baracklekvárral.
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű