250 g széles metélt, 6 ek búzadara, 4-5 ek olaj, sárgabarack lekvár
1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre.
2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg.
3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (kb. 2 dl), zárd el a lángot, fedd le és hagyd úgy 10 percig.
4. Végül a grízt kicsit keverd össze és melegítsd fel, keverd össze a tésztával.
5. Tálalás finom házi baracklekvárral.
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő:1. 45 dkg vajat 5 dkg liszttel összegyúrni /gyorsan/.Lapos négyszöget formálni és hidegre tenni. 2 .45 dkg lisztet 5 dkg vajjal elmorzsolni,bele kis víz,só és ecet,vízzel középkem...
Elkészítési idő:1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...
Elkészítési idő: