0,5 tk egész bors, 0,5 tk koriander mag, 2 tk szárított rozmaring, 2 tk szárított oregánó, 1 tk szárított gyömbér, 2 tk fokhagyma granulátum, 1 ek vöröshagyma-por, 2 tk őrölt fahéj, 1 csipet szárított citromhéj
1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. (Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszerkeveréket.)
2. Egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem, így három hónapig eláll.
1. Célszerű minden fűszert bio-boltban beszerezni.
2. Lehetőleg, ellenőrzött bio-termékeket használjunk a fűszerkeverékünkhöz.
3. Ezt a keveréket, használhatjuk grillezéshez, a hús (csirkecomb, sertéstarja, saslik) pácoláshoz is, egy kevés olajjal és citromlével elkeverve.
Krumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. (Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszerkeveréket.) 2. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz