50 dkg fodros tészta, 4 db tojás, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 8 dkg mazsola, 1 db citrom reszelt héja, 2,5 dl tejföl, 15 dkg darált mák, vaj,zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez,beszóráshoz
1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük.
2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citromhéjat és a tejfölt.
3. A mákot a tésztára szórjuk, összeforgatjuk, a tejfölös masszába keverjük, és a kemény tojásfehérjehabot lazán beleforgatjuk.
4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe töltjük és pirosra sütjük.
5. Készíthetünk hozzá tejszínes vanília-, karamell- vagy meggymártást.
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...
Elkészítési idő: 40+30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, leszűröm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Egy tálcára terítve hagyom kihűlni. Egy keverőtálban összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű