50 dkg fodros tészta, 4 db tojás, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 8 dkg mazsola, 1 db citrom reszelt héja, 2,5 dl tejföl, 15 dkg darált mák, vaj,zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez,beszóráshoz
1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük.
2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citromhéjat és a tejfölt.
3. A mákot a tésztára szórjuk, összeforgatjuk, a tejfölös masszába keverjük, és a kemény tojásfehérjehabot lazán beleforgatjuk.
4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe töltjük és pirosra sütjük.
5. Készíthetünk hozzá tejszínes vanília-, karamell- vagy meggymártást.
A tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk és összetörjük, belekeverjük az olaját és hagyjuk kihűlni. Ezután a tojást, a búzadarát, a lisztet és a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. 2. A bacont lassú tűzön megpirítjuk, nem is ropogósra, inkább üvegesre. 3. Összekeverjük a felvert tojást a tejszínnel, óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű