1 kg burgonya, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 dl napraforgó olaj, só ízlés szerint
1. A krumplit héjában főzzük.
2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
4. A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
5. Azonnal tálaljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, majd megszárítjuk őket. Egy wokban olajat hevítünk, majd beletesszük a gombákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA krumpli mennyiségétől függő edényt /tepsit, jénai fedelét stb./ egy kevés olajjal kikenek. Belesimítom a maradék krumplipürét, majd mélyedést csinálok a tojásoknak. Egy kevés éte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPETREZSELYMES ÚJKRUMPLI https://sobors.hu/receptek/igy-keszul-a-tokeletes-petrezselyes-ujkrumpli/ AZ ADGOKAT IS BE LEHET ÁLLÍTANI. Hozzávalók 2 adaghoz 33,5 dkg újkrumplikét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű