1 kg burgonya, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 dl napraforgó olaj, só ízlés szerint
1. A krumplit héjában főzzük.
2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
4. A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
5. Azonnal tálaljuk.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készitünk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót. Cipóvá összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük. Majd egy sodrófával 1 cm-re nyújtjuk, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpirítjuk a hagymával egy serpenyőben. Amikor megpuhult ráteszem a petrezselymet és fűszerezem sóval, borssal. Egy őzgerincformát a baconnal kibélelek és beleteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felaprított zöldségeket bő forró olajban aranybarnára sütjük adagonként, hogy egyszerre ne legyen túl sok az edényben, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű