Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamburger zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 4 ek étolaj, 100 g natúr joghurt, 1 db tojás

lekenéshez: 1 db tojás

szóráshoz: szezámmag

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.

2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.

3. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától.

4. Cipóba formázzuk, liszttel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

5. Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.

6. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.

7. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.

8. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

9. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, (mosolygósra) sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Melegszendvics zsemle
Melegszendvics zsemle

Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós perec
Sós perec

A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát, Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztre öntjük a sót, a vajat, a zsírt, a tojássárgájákat, a tejfölt és a reszelt sajt kb felét. Hozzáöntjük az élesztős tejet i...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós, fonott briós (Max konyhája)
Foszlós, fonott briós (Max konyhája)

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, feloldjuk benne, majd hozzá keverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és lefedve, langyos helyen pihentetjük, 1-2 órát. A tojást, a vajat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk