60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 4 ek étolaj, 100 g natúr joghurt, 1 db tojás
lekenéshez: 1 db tojás
szóráshoz: szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.
2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
3. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától.
4. Cipóba formázzuk, liszttel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.
6. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
7. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
8. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
9. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, (mosolygósra) sütjük.
Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát, Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz. Sodorj bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztre öntjük a sót, a vajat, a zsírt, a tojássárgájákat, a tejfölt és a reszelt sajt kb felét. Hozzáöntjük az élesztős tejet i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, feloldjuk benne, majd hozzá keverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és lefedve, langyos helyen pihentetjük, 1-2 órát. A tojást, a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű