60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 4 ek étolaj, 100 g natúr joghurt, 1 db tojás
lekenéshez: 1 db tojás
szóráshoz: szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.
2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
3. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától.
4. Cipóba formázzuk, liszttel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.
6. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
7. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
8. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
9. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, (mosolygósra) sütjük.
Dagasztógép táljába mértem az összes hozzávalót és 5 percig alacsony fokozaton, majd még 15 percig magasabb fokozaton szép sima, fényes felületű tésztát dagasztottam. A tésztát fed...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 210-220 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű