60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 4 ek étolaj, 100 g natúr joghurt, 1 db tojás
lekenéshez: 1 db tojás
szóráshoz: szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.
2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
3. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától.
4. Cipóba formázzuk, liszttel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.
6. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
7. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
8. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
9. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, (mosolygósra) sütjük.
Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk.A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tojást,sót,a tejfölt valamint a felfuttatott élesztőt.Jól összegyúrjuk.1 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az elő-tésztát a maradék tejjel, élesztővel, a cukorral, vajjal, a felvert tojásokkal és a sóval. Apránként adagoljuk a lisztet, és puha lágy tésztát dagasztunk, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes