60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 4 ek étolaj, 100 g natúr joghurt, 1 db tojás
lekenéshez: 1 db tojás
szóráshoz: szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.
2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
3. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától.
4. Cipóba formázzuk, liszttel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk.
6. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
7. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
8. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
9. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, (mosolygósra) sütjük.
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni. 2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam....
Elkészítési idő:Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...
Elkészítési idő:Az élesztőt 1 dkg kenyérliszttel 1 dl langyos, cukros tejben simára keverjük, és letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,...
Elkészítési idő: