menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt

Elkészítés:


1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.

2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.

3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.

4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.

5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.

6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.

7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.

Hamis gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Minestrone leves
Avatar Cserépy Viktória Kedvelnék
Minestrone leves

1., Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra felvágjuk 2. Nagyobb lábosban felmelegítjük az olivaolajat és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd fe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves

Távolítsd el a karfiol leveleit, a szár kemény héját, majd mosd meg és szeleted egyforma darabokra. Néhány szebb, kisebb darabot tegyél félre vízben, erre a majd a díszítéshez lesz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbableves
Zöldbableves

Olajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha majdnem kész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk