40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.
2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.
3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.
4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.
5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.
6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.
7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
A zellert apróra, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel együtt feltesszük főni. Egy kicsit megsózzuk. Addig főzzük, amíg a zeller teljesen megpuhul. Kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gombát felkockázzuk, puhára főzzük és majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Néhány per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. Egy fazékban hevítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű