kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű), zsír vagy vaj, só, vegeta (vagy bármilyen ételízesítő), kakukkfű (morzsolt), 25 dkg túró, 2 dl tejföl, fokhagyma (ízlés szerint), só, őrölt bors
1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
3. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
4. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
5. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
Először a galuskát készítjük el,egy tálba felütjük az egész tojásokat villa segítségével felverjük csak addig míg kicsit habzani kezd,sózzuk,adjuk hozzá még az apróra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját. 2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben. 3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a p...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Könnyű