kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű), zsír vagy vaj, só, vegeta (vagy bármilyen ételízesítő), kakukkfű (morzsolt), 25 dkg túró, 2 dl tejföl, fokhagyma (ízlés szerint), só, őrölt bors
1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
3. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
4. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
5. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
1. Tegyük a burgonyát egy lábosba, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi elfedi. Forraljuk fel, és főzzük 10 percig, amíg már a villát bele tudjuk szúrni. Szűrjük le, és tegyük fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tasakos rizst 10-12 perc alatt megfőztem delikátos, borsos vízben. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon piríts meg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 2 ujjnyi aprított, friss gyö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű---A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi. -- Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára. ---Amikor jó, szűrd le, ad...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű