kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű), zsír vagy vaj, só, vegeta (vagy bármilyen ételízesítő), kakukkfű (morzsolt), 25 dkg túró, 2 dl tejföl, fokhagyma (ízlés szerint), só, őrölt bors
1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
3. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
4. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
5. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörőn átnyomjuk. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A még meleg burgonyába belekeverjük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az olajat fölforrósítjuk, és rádobjuk a rizst. Kevergetve átforrósítjuk, majd ráöntjük a szója- és Worcester-szósszal ízesített felvert tojást, és addig pirítjuk kava...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, egyforma cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összeforgatjuk, egy tepsit kiolajozunk es eloszlatjuk benne a zöldségeket. Lefedjük fóliával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű