30 dkg finomliszt, 20 dkg burgonya, 1,5 dkg élesztő, 1 mk só, kevés langyos víz, olaj, 1 nagy cs petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1/2 dl (oliva) olaj
1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk.
2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen.
3. Duplájára kelesztjük.
4. Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük.
5. Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük.
6. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk.
Összekevertem, majd kb. 2-3 kanálnyi kókuszzsírt is hozzáadtam. Ha nem fontos hogy vegán legyen akkor bármilyen állati zsiradékot tehetünk. Kb. 4 - 5 - 6 dl vizet melegítettem, kik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot. 2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű