30 dkg finomliszt, 20 dkg burgonya, 1,5 dkg élesztő, 1 mk só, kevés langyos víz, olaj, 1 nagy cs petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1/2 dl (oliva) olaj
1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk.
2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen.
3. Duplájára kelesztjük.
4. Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük.
5. Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük.
6. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk.
A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: KözepesAz élesztő felfuttatásához meglangyosítjuk a tejet (ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk fel!), belemorzsoljuk az élesztőt és a kristálycukrot. Elkeverjük, majd félretesszük 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű