4 darab tojás, 18 dkg cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor
krém: 30 dkg görög joghurt, 1 cs vaníliás pudingpor, 3 ek cukor, 5 dl tej, 2 dl baracklekvár
1. A margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel együtt.
2. Vajjal kikent, és lisztezett gyümölcstorta formába elkenjük a masszát, és 180 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez a pudingot a tejjel cukorral megfőzzük, és kissé lehűtjük.
4. Ezután keverjük össze a görög joghurttal, és a tésztát kifordítjuk a formából és megtöltjük a joghurtos pudinggal.
5. A baracköntettel csíkozzuk, és elhúzkodjuk rajta, egy kanál segítségével.
♥ Tészta: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Kivajazunk egy 20 cm-es tortaformát. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és az almaszószt, végül a "száraz"...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához felsorolt anyagokat jó keményre kikeverjük, és két vagy három részben kisütjük. A töltelékhez a daráltdiót a vaniliás cukorral és a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt, a vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű