menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, kakaó, (por)cukor

Elkészítés:


1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral.

2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.

3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen összekeverjük a felvert tojással.

4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk.

5. Kb. 10 cm-es átmérőjű hengert formázunk belőle és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

6. A szeleteket kissé szétlapítjuk, a markunkba fogjuk és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót.

7. Óvatosan összecsípjük a tésztát és gombócot formázunk belőle.

8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk a pirított morzsába.

9. Hidegen, melegen egyaránt finom, olyan, mintha olvasztott csokoládéval lenne megtöltve.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztából készíthetünk szilvás-, barackos-, lekváros gombócot is.

Kakaós gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: PIRO
Tortilla Szafitól átdolgozva
Tortilla Szafitól átdolgozva

Összekeverjük szárazon a liszteket és a mk sót. 1 dl vízzel felöntjük és kézi habverővel összedolgozzuk. Serpenyőbe öntjük melyben kis kókuszzsírt felolvasztottunk. Mindkét oldal...

Elkészítési idő: 3 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos dagasztás nélkül
Bögrés lángos dagasztás nélkül

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Milánói
Milánói

Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk