1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, kakaó, (por)cukor
1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral.
2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen összekeverjük a felvert tojással.
4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk.
5. Kb. 10 cm-es átmérőjű hengert formázunk belőle és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
6. A szeleteket kissé szétlapítjuk, a markunkba fogjuk és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót.
7. Óvatosan összecsípjük a tésztát és gombócot formázunk belőle.
8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk a pirított morzsába.
9. Hidegen, melegen egyaránt finom, olyan, mintha olvasztott csokoládéval lenne megtöltve.
A tésztából készíthetünk szilvás-, barackos-, lekváros gombócot is.
Jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva süthető de akár másnapig is eltartható a hűtőben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával. 2. Az almákat tisztítsuk meg. 3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű