1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, kakaó, (por)cukor
1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral.
2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen összekeverjük a felvert tojással.
4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk.
5. Kb. 10 cm-es átmérőjű hengert formázunk belőle és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
6. A szeleteket kissé szétlapítjuk, a markunkba fogjuk és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót.
7. Óvatosan összecsípjük a tésztát és gombócot formázunk belőle.
8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk a pirított morzsába.
9. Hidegen, melegen egyaránt finom, olyan, mintha olvasztott csokoládéval lenne megtöltve.
A tésztából készíthetünk szilvás-, barackos-, lekváros gombócot is.
Összekeverjük szárazon a liszteket és a mk sót. 1 dl vízzel felöntjük és kézi habverővel összedolgozzuk. Serpenyőbe öntjük melyben kis kókuszzsírt felolvasztottunk. Mindkét oldal...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű