Családireceptkönyv.hu

Kakaós gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, kakaó, (por)cukor

Elkészítés:


1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral.

2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.

3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen összekeverjük a felvert tojással.

4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk.

5. Kb. 10 cm-es átmérőjű hengert formázunk belőle és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

6. A szeleteket kissé szétlapítjuk, a markunkba fogjuk és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót.

7. Óvatosan összecsípjük a tésztát és gombócot formázunk belőle.

8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk a pirított morzsába.

9. Hidegen, melegen egyaránt finom, olyan, mintha olvasztott csokoládéval lenne megtöltve.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztából készíthetünk szilvás-, barackos-, lekváros gombócot is.

Kakaós gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kefires lángos,hűtőben,akár másnapra is! :)
Kefires lángos,hűtőben,akár másnapra is! :)

Jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva süthető de akár másnapig is eltartható a hűtőben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édes rakott tészta
Édes rakott tészta

1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával. 2. Az almákat tisztítsuk meg. 3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos ricottás tésztakagyló
Spenótos ricottás tésztakagyló

A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk