1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, kakaó, (por)cukor
1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral.
2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen összekeverjük a felvert tojással.
4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk.
5. Kb. 10 cm-es átmérőjű hengert formázunk belőle és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
6. A szeleteket kissé szétlapítjuk, a markunkba fogjuk és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót.
7. Óvatosan összecsípjük a tésztát és gombócot formázunk belőle.
8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk a pirított morzsába.
9. Hidegen, melegen egyaránt finom, olyan, mintha olvasztott csokoládéval lenne megtöltve.
A tésztából készíthetünk szilvás-, barackos-, lekváros gombócot is.
A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!). Ehhez adjuk az véko...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű