1kg főtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz
1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.
2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal.
3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom.
4. Belecsomagolom a lecsepegtetett, leszárított főt sonkát és további 20 percig kelesztem.
5. A tetejére lyukakat csinálok (hogy szét ne vesse a sonkából elpárolgó gőz) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
6. Hidegen felszeletelem.
Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép táljába mérjük a több...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes