1kg főtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz
1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.
2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal.
3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom.
4. Belecsomagolom a lecsepegtetett, leszárított főt sonkát és további 20 percig kelesztem.
5. A tetejére lyukakat csinálok (hogy szét ne vesse a sonkából elpárolgó gőz) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
6. Hidegen felszeletelem.
A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő:Élesztő futtatni. Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.2...
Elkészítési idő:1. Egy kicsit olvasszuk meg a zsírt és tegyük a lisztbe. Langyos vízbe tegyük bele az ecetet és a sót dagasztógépben 8-10 perc alatt kidagasztjuk lassan adagolva az ecetes sós vize...
Elkészítési idő: 2 óra