1kg főtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz
1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.
2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal.
3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom.
4. Belecsomagolom a lecsepegtetett, leszárított főt sonkát és további 20 percig kelesztem.
5. A tetejére lyukakat csinálok (hogy szét ne vesse a sonkából elpárolgó gőz) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
6. Hidegen felszeletelem.
Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a só...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egy tálba öntünk és fakanállal jól összekeverjük. 180 fokos sütőben kb 60 percig sütjük.
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű