50 dkg liszt, 1 ek só, 1 kk cukor, 1 cs porélesztő, 4 ek olívaolaj, 1 kk rozmaring, 35 cl víz, 1 fej hagyma, 20 dkg bacon, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl
1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot.
2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat és a többi langyos vizet.
3. Nagyon jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Inkább lágy legyen a tészta, mint kemény.
4. Amíg a tészta kel, apróra vágott bacon szalonnát kissé megsütjük.
5. Felkarikázunk 1 nagyobb fej hagymát.
6. Ha megkelt a tészta egy olajozott tepsibe nyújtjuk, állni hagyjuk még kb. fél órát, majd ezután jól megkenjük tejföllel, ráterítjük a szalonnát a zsírja nélkül, erre a hagymát és a tetejére jó sok sajtot reszelünk.
7. Bő 40-50 percig sütjük közepes lángú sütőben.
8. Én a hagymát nem nyersen teszem rá, hanem egy kicsit megdinsztelem.
9. Nem porélesztőt használok, hanem frisset, és az is előfordul, hogy olívaolaj helyett napraforgó olajat használok.
1. Összekeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a száraz anyagokat elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Kb. 15 percet hagyjuk kelni, de ez el is maradhat. Megfelezzük, gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Töltelék: a finomra vágott hagymát, lecsópaprikát kevés olajon megfonnyasztottam, majd rátettem a húst. 2. Mikor a hús pirulni kezdett, hozzáadtam a zúzott fokhagymát. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb 1 dl langyos savóban vagy vízben, amihez egy teáskanál cukrot adtunk feloldjuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk egy tálba, én ilyenkor a sót is hozzá szo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes