50 dkg liszt, 1 ek só, 1 kk cukor, 1 cs porélesztő, 4 ek olívaolaj, 1 kk rozmaring, 35 cl víz, 1 fej hagyma, 20 dkg bacon, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl
1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot.
2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat és a többi langyos vizet.
3. Nagyon jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Inkább lágy legyen a tészta, mint kemény.
4. Amíg a tészta kel, apróra vágott bacon szalonnát kissé megsütjük.
5. Felkarikázunk 1 nagyobb fej hagymát.
6. Ha megkelt a tészta egy olajozott tepsibe nyújtjuk, állni hagyjuk még kb. fél órát, majd ezután jól megkenjük tejföllel, ráterítjük a szalonnát a zsírja nélkül, erre a hagymát és a tetejére jó sok sajtot reszelünk.
7. Bő 40-50 percig sütjük közepes lángú sütőben.
8. Én a hagymát nem nyersen teszem rá, hanem egy kicsit megdinsztelem.
9. Nem porélesztőt használok, hanem frisset, és az is előfordul, hogy olívaolaj helyett napraforgó olajat használok.
Az alapot sütőpapíron (szilikonos) elsimítjuk, jöhet rá a feltét. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot. 2. Beleszórom a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz