50 dkg liszt, 1 ek só, 1 kk cukor, 1 cs porélesztő, 4 ek olívaolaj, 1 kk rozmaring, 35 cl víz, 1 fej hagyma, 20 dkg bacon, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl
1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot.
2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat és a többi langyos vizet.
3. Nagyon jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Inkább lágy legyen a tészta, mint kemény.
4. Amíg a tészta kel, apróra vágott bacon szalonnát kissé megsütjük.
5. Felkarikázunk 1 nagyobb fej hagymát.
6. Ha megkelt a tészta egy olajozott tepsibe nyújtjuk, állni hagyjuk még kb. fél órát, majd ezután jól megkenjük tejföllel, ráterítjük a szalonnát a zsírja nélkül, erre a hagymát és a tetejére jó sok sajtot reszelünk.
7. Bő 40-50 percig sütjük közepes lángú sütőben.
8. Én a hagymát nem nyersen teszem rá, hanem egy kicsit megdinsztelem.
9. Nem porélesztőt használok, hanem frisset, és az is előfordul, hogy olívaolaj helyett napraforgó olajat használok.
Backofen auf 180 Grad vorheizen. Fertig zubereiteten Pizzateig auf einem mit Backpapier ausgelegten Blech ausrollen, Schnittlauch klein hacken und mit dem Schmand vermischen, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz ( liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb). 2. Liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A főzővizet külön pohárba öntöm, belőle 1 dl-be cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, az egyik felébe szórjuk az élesztőt, a másikba a sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával elkezdjük keverni, közben folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű