50 dkg liszt, 1 ek só, 1 kk cukor, 1 cs porélesztő, 4 ek olívaolaj, 1 kk rozmaring, 35 cl víz, 1 fej hagyma, 20 dkg bacon, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl
1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot.
2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat és a többi langyos vizet.
3. Nagyon jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Inkább lágy legyen a tészta, mint kemény.
4. Amíg a tészta kel, apróra vágott bacon szalonnát kissé megsütjük.
5. Felkarikázunk 1 nagyobb fej hagymát.
6. Ha megkelt a tészta egy olajozott tepsibe nyújtjuk, állni hagyjuk még kb. fél órát, majd ezután jól megkenjük tejföllel, ráterítjük a szalonnát a zsírja nélkül, erre a hagymát és a tetejére jó sok sajtot reszelünk.
7. Bő 40-50 percig sütjük közepes lángú sütőben.
8. Én a hagymát nem nyersen teszem rá, hanem egy kicsit megdinsztelem.
9. Nem porélesztőt használok, hanem frisset, és az is előfordul, hogy olívaolaj helyett napraforgó olajat használok.
1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet beöntöm a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd...
Elkészítési idő:1. Ha friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. 2. A lisztből, krumpliból, ola...
Elkészítési idő:A karfiolt aprítógépben daráljuk össze morzsásra. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen pépes, hanem maradjon még darabos, morzsás állagú. A karfiolt néhány perc alatt pároljuk meg. Mikr...
Elkészítési idő: