1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 tk szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, 1 ek sűrített paradicsompép, frissen őrölt fekete bors
1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet beöntöm a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót.
2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd az erős illatú zúzadékot is beleteszem a turmixgépbe.
3. Löttyintek hozzá olívaolajat és belekanalazom a sűrített paradicsomot.
4. Tekerek hozzá frissen őrölt borsot, sót azért nem, mert a pizzán a toppingok és a sajt úgyis elég sós lesz, és röpke pillanatok alatt krémesre turmixolom szét a pizzamártást.
#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból, egy rugalmas tészta lesz, amit nem kell keleszteni!!! A töltelék: 3 tojássárgáját simára keverünk - 1 db ráma margarinnal és 2 tubus pizzakrémmel. A tészt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1.Őröld a lenmagot (vagy vásárolj őröltet), majd keverd össze a tojással és a sajttal. 2.Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd át a tésztát és formázz belőle kör alakot. Ekkor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz