1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 tk szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, 1 ek sűrített paradicsompép, frissen őrölt fekete bors
1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet beöntöm a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót.
2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd az erős illatú zúzadékot is beleteszem a turmixgépbe.
3. Löttyintek hozzá olívaolajat és belekanalazom a sűrített paradicsomot.
4. Tekerek hozzá frissen őrölt borsot, sót azért nem, mert a pizzán a toppingok és a sajt úgyis elég sós lesz, és röpke pillanatok alatt krémesre turmixolom szét a pizzamártást.
Tegyük egy keverőtálba a liszteket, a sót, az instant élesztőt, keverjük össze, majd lassan, fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, és alaposan dagasszuk ki. (Picit ragadós lesz, de...
Elkészítési idő: 1 óra 40+25 per Nehézség: Könnyű1. A marhahúst nagylyukú tárcsán átdaráljuk. 2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben teljesen keverd el az élesztőt. Egy tálban mérd ki a lisztet, add hozzá a sót, keverd össze. Öntsd bele az életsztős vizet, és gyúrd addig a tésztát, amíg homogén, sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes