1 kg finomliszt, 30 dkg szárazkolbász, 10 dkg zsír, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, tej, 1 dkg cukor
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük.
2. Az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk.
3. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt és a sót.
4. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta, tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben leválik a kezünkről és a felülete sima, fényes.
5. A tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált száraz kolbászt.
6. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük.
7. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk.
8. Vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük.
9. Tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük.
1. Kolbász helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel, sonkával, pörkölttel, vagy löncshússal is.
A tésztával ugyanúgy járok el, mint a klasszikus focacciaánál: az élesztőt a cukros langyos víz és tej keverékében felfuttatom, majd hozzáöntöm a liszthez. Sózom és beleteszem az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kézmeleg vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, meleg helyre tesszük és negyed óra alatt felfuttatjuk. Alisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd mehet b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTang zhong A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, ú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. 2. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd hozzáadjuk a liszthez az étolajjal együtt. 3. Az egészet összekutyuljuk...
Elkészítési idő: 12óra+50perc Nehézség: Könnyű