menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 30 dkg szárazkolbász, 10 dkg zsír, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, tej, 1 dkg cukor

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk.

3. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt és a sót.

4. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta, tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben leválik a kezünkről és a felülete sima, fényes.

5. A tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált száraz kolbászt.

6. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük.

7. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk.

8. Vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük.

9. Tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Kolbász helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel, sonkával, pörkölttel, vagy löncshússal is.

Kolbászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér házilag
Kenyér házilag

1. Melegítsünk meg 200 ml vizet, keverjük el benne a kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel. 2. Mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sót. 3. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sültpaprikás kenyér
Sültpaprikás kenyér

Langyos vízben felkeverem az élesztőt és a sót, majd kanalanként adagolom hozzá a lisztet, majd belekeverem az olajat. Kenyérdagasztóval dagasztom és kelesztem. Közben a paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS STANGLI *
SAJTOS STANGLI *

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept

Elkészítése: A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáa...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk