2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg puha vaj, 0.5 cs sütőpor, 4 csepp citromlé, 1 tk szódabikarbóna, 1 citromból nyert citromhéj, 1 dl tej
töltelék: 1400 g barackbefőtt, 2 dl víz, 2 cs tejszínízű pudingpor, 6 ek cukor, 0.5 citromból nyert citromlé, 5 dkg vaj, 48 g tejszínhab por. 1,5 dl tej
1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat.
2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport, a pár csepp citromlével felfuttatott bikarbonát, a tejet és a citromhéjat.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
4. A barackkompótot leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, a levét főni tesszük.
5. 2 dl vízzel a pudingport és a cukrot simára kavarjuk, a barackléhez adjuk, és besűrítjük.
6, Ha szükséges, citromlével ízesítjük.
7. Belekavarjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni.
8. A megsült tésztát keresztben félbevágjuk, vékonyan megkenjük pudinggal, rárakjuk a felszeletelt barackot, rásimítjuk a maradék pudingot.
9. A felvert és behűtött tejszínhab egy részét rákenjük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, majd a maradék tejszínhabbal díszítjük.
4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Watt-ra mikróba tesszük. Megvárjuk míg kihűlik majd 3-részre vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KönnyűVerjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet és a kakaót a vajjal összekeverni,egyenletesen kapcsos tortaformába nyomkodni. A sajtkrémet kikeverni a cukorral,liszttel,vaniliával és a fűszerekkel tejfellel, végül eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű