2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg puha vaj, 0.5 cs sütőpor, 4 csepp citromlé, 1 tk szódabikarbóna, 1 citromból nyert citromhéj, 1 dl tej
töltelék: 1400 g barackbefőtt, 2 dl víz, 2 cs tejszínízű pudingpor, 6 ek cukor, 0.5 citromból nyert citromlé, 5 dkg vaj, 48 g tejszínhab por. 1,5 dl tej
1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat.
2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport, a pár csepp citromlével felfuttatott bikarbonát, a tejet és a citromhéjat.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
4. A barackkompótot leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, a levét főni tesszük.
5. 2 dl vízzel a pudingport és a cukrot simára kavarjuk, a barackléhez adjuk, és besűrítjük.
6, Ha szükséges, citromlével ízesítjük.
7. Belekavarjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni.
8. A megsült tésztát keresztben félbevágjuk, vékonyan megkenjük pudinggal, rárakjuk a felszeletelt barackot, rásimítjuk a maradék pudingot.
9. A felvert és behűtött tejszínhab egy részét rákenjük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, majd a maradék tejszínhabbal díszítjük.
◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A fehérjét a cukorral/édesítővel kemény habbá verjük. ◾️A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat majd a lisztet is beleszitáljuk. ◾️18 cm-...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepespiskóta A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is. Összefo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes