1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió
1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
3. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
4. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
5. Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap.
6. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon.
1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. 2. Az egész krumplikat vajjal bekenjük, sóval, borssal beszórjuk, majd a sütőben 10-15 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. 2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. 3. Sűrű palac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű