1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió
1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
3. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
4. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
5. Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap.
6. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon.
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon man...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a majonézt, az összenyomott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot. A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra, ügyeljünk rá...
Elkészítési idő: 10+25 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, és a margarinon kicsit megpirítjuk. 2. Belekeverjük a megmosott rizst, együtt pirítjuk. 3. Felengedjük a húsleves lével, a rizs mennyiségének kéts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű