1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió
1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
3. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
4. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
5. Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap.
6. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon.
Megmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra. Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. 2. A sajtokat lereszeljük és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű