1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió
1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
3. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
4. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
5. Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap.
6. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon.
Elkészítés ideje: 120 perc. Elkészítés menete: Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben, a cukor társaságában, amíg pedig felfut, mérd ki a többi hozzávalót. A lisztbe üsd bele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem. Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű