1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió
1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
3. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
4. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
5. Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap.
6. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon.
A krumplikat, gombát és a répát megpucoljuk, megmossuk a cukkinit. A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk, beletesszük a tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, és a fűszerekke...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: NehézA rizst megfőzzük. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű