1 kg liszt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 5 dkg élesztő és fél ek só
1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk.
2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hétig is eláll, úgy,hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni.
3. Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.
4. Bő és meleg zsiradékban kell sütni.
1. Arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad.
2. Ha túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsiradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, sulykos lesz, meg persze rossz ízű is.
Összekeverjük a tejet, a vizet és a vajat. Kb. 50-60 °C-ra felmelegítjük egy kis lábasban, vagy a mikróban. Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszt felét, a cukrot, az éleszt...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűKb. 1 dl vízben feloldjuk a sütőport. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a sütőporos vizet. Gyúróspirálos robotgéppel elkeverjük, a maradék vizet is belegyúrjuk(A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát apróra vágjük, majd annyi vízzel hogy épp ellepje megfőzzük, ha felfő hozzátesszük a sót is. Ha megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük, fokozatosan hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű