1 kg liszt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 5 dkg élesztő és fél ek só
1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk.
2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hétig is eláll, úgy,hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni.
3. Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.
4. Bő és meleg zsiradékban kell sütni.
1. Arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad.
2. Ha túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsiradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, sulykos lesz, meg persze rossz ízű is.
Az egészet összekeverjük és már lehet is sütni . Ez az igazi ropogós gofri recept !!!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a leszűrt tonhalat. Átforgatjuk párszor, majd felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a fűszereket, enyhén cukrozz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük meg sós vízben. A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd kevés vajon pirítsuk meg. Közben reszeljük le a sajtot, a tejföllel, a petrezselyemmel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből, 1 ek kacsazsírból lágy tésztát keverünk, amit nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű