Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 5 dkg élesztő és fél ek só

Elkészítés:


1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk.

2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hétig is eláll, úgy,hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni.

3. Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.

4. Bő és meleg zsiradékban kell sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad.

2. Ha túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsiradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, sulykos lesz, meg persze rossz ízű is.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Kínai sült tészta
Kínai sült tészta

A száraz tésztát leforrázzuk forró vízzel, és félretesszük állni kb. 20 percre. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd hosszú csíkokra aprítjuk. A fokhagymát megreszeljük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtogatott tepertős pogácsa
Hajtogatott tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lángos
Lángos

annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény.. Kiolajozott nagyobb nylon tasakba tesszük (kisebb kukazacskó) berakjuk 1 éjszakára hűtőbe.. Másnap sütjük, Olajos kézzel dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
10 perces "pizza"
10 perces "pizza"

1. A tojást összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük egy fakanállal. 2. Egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőbe teszünk kb. 2 evőka...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk