2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt
töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum
1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.
2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
3. Hagyjuk kihűlni a formában.
4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.
5. A formában a tésztára simítjuk.
6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.
7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
1. A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. 2. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. 3. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal. A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és a puha margarint kezdjük el habosr...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. 460 g barack - konzerv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű