2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt
töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum
1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.
2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
3. Hagyjuk kihűlni a formában.
4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.
5. A formában a tésztára simítjuk.
6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.
7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű