Családireceptkönyv.hu

Meggyes gesztenyetorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt

töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum

Elkészítés:


1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.

2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.

3. Hagyjuk kihűlni a formában.

4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.

5. A formában a tésztára simítjuk.

6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.

7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Meggyes gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSODATORTA
CSODATORTA

4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral jól kikeverünk, majd kanalanként keverünk hozzá 14 evőkanál vizet, 18 dkg lisztet és 10 dkg mogyorót vagy diót, ½ sütőport, végül a 4 tojás keményr...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokitorta by Erika Fehérová
Csokitorta by Erika Fehérová

Blansírozott őrölt mandulát a Lidlben vettem, ezt összekevertem az aprított étcsokival és 5 dkg sötét nádcukorral (legközelebb őrölt datolya lesz). Maradék cukrot a tojássárgájával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokikrémes torta
Csokikrémes torta

Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojások...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk