2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt
töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum
1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.
2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
3. Hagyjuk kihűlni a formában.
4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.
5. A formában a tésztára simítjuk.
6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.
7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db, 26 cm átmérőjű korongot, majd tepsikre fektetjük őket....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA piskótához 27cm-es tortaformára van szükség. A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 20 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. A...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Közepes