1 kg liszt, 2 dl olaj, 1 tk só, fél liter tej, 5 dkg élesztő, kk cukor
tölteléknek melegszendvics krém, 1 tojás a lekenéshez, esetleg szezámmag
1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk.
2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk.
3. Minden kis cikkre rakunk egy teáskanál tölteléket, feltekerjük a kifliket, tetejüket megkenjük tojással, 200 fokos sütőben addig sütjük,míg kicsit megpirul a tojás.
4. Bármilyen töltelékkel lehet készíteni: melegszendvics-krém, tojáskrém, sonka, sajt, üresen.
5. Ha üresen készítjük, akkor 1 kis kocka vajat tehetünk a közepére, hogy puhább legyen.
6. De édes töltelékkel is isteni finom: pl. szilva, eper jammel.
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes210 fokos sütőbe sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük egy tálban, majd a vizet apránként adagoljuk hozzá; sima, egyenletes felületű, rugalmas, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Zabpehely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű