menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 dl olaj, 1 tk só, fél liter tej, 5 dkg élesztő, kk cukor

tölteléknek melegszendvics krém, 1 tojás a lekenéshez, esetleg szezámmag

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk.

2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk.

3. Minden kis cikkre rakunk egy teáskanál tölteléket, feltekerjük a kifliket, tetejüket megkenjük tojással, 200 fokos sütőben addig sütjük,míg kicsit megpirul a tojás.

4. Bármilyen töltelékkel lehet készíteni: melegszendvics-krém, tojáskrém, sonka, sajt, üresen.

5. Ha üresen készítjük, akkor 1 kis kocka vajat tehetünk a közepére, hogy puhább legyen.

6. De édes töltelékkel is isteni finom: pl. szilva, eper jammel.

Olajos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Házi kenyér gyors
Házi kenyér gyors

1. Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg. 2. 10 percre, letakarva meleg helyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza virág
Pizza virág

Az élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Vaslábasban sült gluténmentes cipó
Vaslábasban sült gluténmentes cipó

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...

Elkészítési idő: 1h35p
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk