menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 dl olaj, 1 tk só, fél liter tej, 5 dkg élesztő, kk cukor

tölteléknek melegszendvics krém, 1 tojás a lekenéshez, esetleg szezámmag

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk.

2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk.

3. Minden kis cikkre rakunk egy teáskanál tölteléket, feltekerjük a kifliket, tetejüket megkenjük tojással, 200 fokos sütőben addig sütjük,míg kicsit megpirul a tojás.

4. Bármilyen töltelékkel lehet készíteni: melegszendvics-krém, tojáskrém, sonka, sajt, üresen.

5. Ha üresen készítjük, akkor 1 kis kocka vajat tehetünk a közepére, hogy puhább legyen.

6. De édes töltelékkel is isteni finom: pl. szilva, eper jammel.

Olajos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi Fitt diétás vajas patkó recept
Szafi Fitt diétás vajas patkó recept

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss,nagyon könnyű házi zsemle
Friss,nagyon könnyű házi zsemle

Én ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: A
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után

210 fokos sütőbe sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
zabpehelylisztes túrós kakaós csiga (Salátagyár)
zabpehelylisztes túrós kakaós csiga (Salátagyár)

A hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük egy tálban, majd a vizet apránként adagoljuk hozzá; sima, egyenletes felületű, rugalmas, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Zabpehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk