70 dkg liszt, 2 dl meleg víz, 0,5 dkg élesztő, 1 ek porcukor, 1 ek só, 1 ek olaj, 1 ek tej
1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olajat és a vizet egy tálba öntjük, majd jól összegyúrjuk.
2. Lefedjük és hagyjuk állni legalább 3 órán át.
3. Ezt követően újra összegyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle.
4. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe,normál programon indítsd el.Sülés után borítsd rácsra, hagyd kihűlni. Ebből a tésztából zsömléket, cipót is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztó tálba mérem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket. A margarin szoba hőmérsékletű kell, hogy legyen. Kb 20 perc alatt, ruganyos, az edény falától szépen elvál...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KönnyűAz általam választott lisztet, ami lehet csak kenyérliszt, vagy vegyesen kenyér és teljeskiörlésű liszt , átszitálom. Hozzáteszem a sót, a kovászt és langyos vízzel bedagasztom. Jó...
Elkészítési idő: 12 Nehézség: Könnyű- Az üstbe mindig a langyos víz, cukor és az élesztő kerül először! A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze: liszt(ek), só, útifű maghéj. - Amíg ezeket kimérjük, az éleszt...
Elkészítési idő: 2 óra 5 perc Nehézség: Nehéz