menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 2 dl meleg víz, 0,5 dkg élesztő, 1 ek porcukor, 1 ek só, 1 ek olaj, 1 ek tej

Elkészítés:


1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olajat és a vizet egy tálba öntjük, majd jól összegyúrjuk.

2. Lefedjük és hagyjuk állni legalább 3 órán át.

3. Ezt követően újra összegyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle.

4. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Olasz kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rostkenyér
Rostkenyér

Keverd össze a száraz hozzávalókat alaposan. A szobahőmérsékletűre melegedett tojásokat verd habosra, majd dolgozd hozzá több részletben a lisztes keveréket. Végül keverd hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lavash - grúz lepenykenyer (Matyi Éva)
Lavash - grúz lepenykenyer (Matyi Éva)

Elkeszitese : Elkeverjuk a lisztet,cukrot es elesztot. Aprankent adagoljuk hozza a vizet, majd a vegefele, hozaadjuk az 1/4 pohar repceolajat es a 2 ek olivaolajat es sot. Nem r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Madre kovász (Vadkovász)
Madre kovász (Vadkovász)

A Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...

Elkészítési idő: 25 nap
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Falusi kenyér 2
Falusi kenyér 2

1. Keverjük össze a liszteket. Keverjük a vízbe az élesztőt és a sót. Öntsük a lisztbe egy mélyedésbe. Kelesszük 15 percig. 2. Ezután dolgozzuk össze a tésztát, formáljunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk