70 dkg liszt, 2 dl meleg víz, 0,5 dkg élesztő, 1 ek porcukor, 1 ek só, 1 ek olaj, 1 ek tej
1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olajat és a vizet egy tálba öntjük, majd jól összegyúrjuk.
2. Lefedjük és hagyjuk állni legalább 3 órán át.
3. Ezt követően újra összegyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle.
4. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük. 2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥Kovász hozzávalóit összekeverjük,10-12 órát állni hagyjuk.( este célszerű elkészíteni,másnap reggel már dolgozhatunk is vele) ♥A kenyér hozzávalóit dagasztó tálba tesszük az el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÁltalában 2 vagy 3 db bagettet sütök, a hozzávalókat ehhez többszörözöm. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral elkeverem. Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztó tálba mérem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket. A margarin szoba hőmérsékletű kell, hogy legyen. Kb 20 perc alatt, ruganyos, az edény falától szépen elvál...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: Könnyű