4 tojás sárgája + kivert habja, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek víz, 10 g sütőpor, 1 őszibarack befőtt, 1 vaníliás pudingpor, 4 dl őszibaracklé (a befőtt leve ha nem elég, hozza adunk vizet), 3 ek cukor
1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral.
2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszibarack lekvárral, és rárakom az őszibarackot.
3. Megfőzzük az őszibarack levét a vaníliás pudingporral, és még forrón ráöntjük az őszibarackra.
4. Kicsit kihűlt, és be a hűtőbe.
5. Tetejére: 1 tejszín + vaníliás cukor, reszelt csoki vagy apró cukorkák a díszítéshez.
Tészta: 7 tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg finomra reszelt étcsokoládé, 15 dkg rétesliszt, 3 kk. sütőpor. A 3 tojásos piskótaalapot, a kerek tortaformában sütöm, a 4 tojásos...
Elkészítési idő:5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan...
Elkészítési idő: 2 óra