4 tojás sárgája + kivert habja, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek víz, 10 g sütőpor, 1 őszibarack befőtt, 1 vaníliás pudingpor, 4 dl őszibaracklé (a befőtt leve ha nem elég, hozza adunk vizet), 3 ek cukor
1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral.
2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszibarack lekvárral, és rárakom az őszibarackot.
3. Megfőzzük az őszibarack levét a vaníliás pudingporral, és még forrón ráöntjük az őszibarackra.
4. Kicsit kihűlt, és be a hűtőbe.
5. Tetejére: 1 tejszín + vaníliás cukor, reszelt csoki vagy apró cukorkák a díszítéshez.
A tojások fehérjét külön felverjük, a többi alapanyagot összekeverjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét is. 150°C-os sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Mindkét lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krémhez az epret a kókusztejjel turmixoljuk, belekeverjük az útifű maghéjat és leglább tíz percig hagyjuk állni. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűld. link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű