4 tojás sárgája + kivert habja, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek víz, 10 g sütőpor, 1 őszibarack befőtt, 1 vaníliás pudingpor, 4 dl őszibaracklé (a befőtt leve ha nem elég, hozza adunk vizet), 3 ek cukor
1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral.
2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszibarack lekvárral, és rárakom az őszibarackot.
3. Megfőzzük az őszibarack levét a vaníliás pudingporral, és még forrón ráöntjük az őszibarackra.
4. Kicsit kihűlt, és be a hűtőbe.
5. Tetejére: 1 tejszín + vaníliás cukor, reszelt csoki vagy apró cukorkák a díszítéshez.
1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával. 2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát., 2 sütőformát az alján sütőpapírral bélelünk ki, és elosztjuk bennük a masszát. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 3-5 perc pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. Az olajat elkeverjük a háromféle cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt nekiállnánk a sütinek, vegyük ki az alapanyagokat a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki kapszlikkal 18 muffinformá...
Elkészítési idő: 20+18 perc Nehézség: Könnyű