4 tojás sárgája + kivert habja, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek víz, 10 g sütőpor, 1 őszibarack befőtt, 1 vaníliás pudingpor, 4 dl őszibaracklé (a befőtt leve ha nem elég, hozza adunk vizet), 3 ek cukor
1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral.
2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszibarack lekvárral, és rárakom az őszibarackot.
3. Megfőzzük az őszibarack levét a vaníliás pudingporral, és még forrón ráöntjük az őszibarackra.
4. Kicsit kihűlt, és be a hűtőbe.
5. Tetejére: 1 tejszín + vaníliás cukor, reszelt csoki vagy apró cukorkák a díszítéshez.
1. A tojásokat a vaníliás cukorral habverővel alaposan felverjük. 2. A tejszínt elkezdjük melegíteni, és folyamatos kevergetés közben felolvasztjuk benne a kockákra tördelt feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a zselatint fokozatosan összekeverjük a joghurttal, majd lábasban melegítjük, amíg felolvad a zselatin, de nem szabad forralni! Felverjük a tejszínhabot a habporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral a legnagyobb átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúr...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesTészta: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük kanalanként hozzáadva keverés közben a meleg vizet. A kakaóport, sütőport hozzákeverjük a lisztez és beleszitáljuk a tojásos keve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű