12,5 dkg sütőmargarin, 12 db tojás, 1 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 50 dkg kristálycukor, 50 dkg liszt, 1 dl pálinka, meggy, mazsola, csoki ízlés szerint
1. A margarint a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a pálinkával habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk.
3. Két formát kizsírozzuk, kilisztezzük.
4. A massza felét beletesszük a formákba, a másik feléhez kakaóport adunk, jól elkeverjük, és azt is beletesszük.
5. A végén tehetünk bele étcsokit, meggyet, mazsolát.
6. Megsütjük.
7. A formából kiszedve porcukorral meghintjük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szárított élesztőt. Hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a két tojást és a tejet. Kidolgozzuk a tésztát. Először kézzel, majd a robot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szokásos módon kelt tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót é...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KönnyűGéppel dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes6 db házi almát hasábokra vágtam és egy torta formába raktam őket, amit előtte kókuszolajjal kikentem. Egy tálban 120 g cukrot, 1 vanilia cukrot, fahéjat, 3 tojás sárgáját összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű