1 kg liszt, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek só, csipetnyi cukor, 3 ek olivaolaj
töltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás, de még bele lehet rakni mást is: fokhagymás tejfölt és lilahagymát, de virsli is jó, víz
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot!
2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni!
3. Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb. fél cm-es lapokra.
4. A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtjuk, az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
1. Turmixgéppel összeturmixolunk 1 doboz hámozott paradicsomkonzervet, 2 teáskanál szárított oregánót, 2 evőkanál olívaolajat, 2 nagyobb átnyomott fokhagymagerezdet és egy csipet f...
Elkészítési idő:1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. 2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő:Egy keverőtálba reszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót belekeverjük és kész is a házi pizzakrém.
Elkészítési idő: 30 perc