1 kg liszt, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek só, csipetnyi cukor, 3 ek olivaolaj
töltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás, de még bele lehet rakni mást is: fokhagymás tejfölt és lilahagymát, de virsli is jó, víz
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot!
2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni!
3. Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb. fél cm-es lapokra.
4. A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtjuk, az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot. 2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összedagasztjuk annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Pihentetjük, ha megkelt kiolajozott tepsibe tesszük. Sajtkrémmel (tejföl+reszelt sajt) megkenjük. Tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Dagasztótálban keverjük össze a lisztet a sóval és a krumplival, adjuk hozzá a tejben feloldott élesztőt, és kezdjük dagasztani. 2. Ha már nagyjából összeállt a tészta, lött...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz