1 kg liszt, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek só, csipetnyi cukor, 3 ek olivaolaj
töltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás, de még bele lehet rakni mást is: fokhagymás tejfölt és lilahagymát, de virsli is jó, víz
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot!
2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni!
3. Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb. fél cm-es lapokra.
4. A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtjuk, az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
Pici zsíron a hagymát és a fokhagymát lesütjük, kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk, valamint majoránnával vagy bazsalikommal ízesítj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát beleterítem a tepsibe, majd ráterítem a lecsót. 2. Megszórom reszelt sajttal és a tetejére kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket teszek. 3. Forró sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű