1 kg liszt, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek só, csipetnyi cukor, 3 ek olivaolaj
töltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás, de még bele lehet rakni mást is: fokhagymás tejfölt és lilahagymát, de virsli is jó, víz
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot!
2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni!
3. Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb. fél cm-es lapokra.
4. A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtjuk, az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
Az útifűmaghéjat kávédarálón lisztes állagúra daráltam,majd összekevertem a bambuszrost lisztel.Langyos vízbe belekevertem a sót majd a tojást,olajat,ecetet és habverővel jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és egészen vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, amit később be tudunk tenni a sütőbe, felhevítjük az olívaolajat. Elrendezzük rajta a krumpliszeleteket,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztára pakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell. 3. A tepsit a sütő középső részébe tol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz