12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, 2 ek hideg víz
töltelék: 1 csomag szeletelt bacon, 3 dl tejszín, 1 egész tojás, 3 tojás sárga, só, bors
1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet.
2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
3. A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy kevés vajon csak annyira sütjük ki, hogy a zsír nagy része kiolvadjon belőle, de még ne legyen ropogós.
4. A tejszínt összekeverjük a tojással és a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
5. A tésztát kivajazott kerek formába nyújtjuk (26-28 cm), villával megszurkáljuk és rászórjuk a szalonnát.
6. Ráöntjük a tejszínes keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
7. Ekkor a sütőt 180 fokra levesszük, és a lepényt még addig sütjük, hogy a teteje kellemesen piros legyen (10-15 perc).
8. Hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.
A virslit vékony karikákra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a virslit rászórjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást, a majonézt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy kis sót. Mikor a massza csomómentes, öntsd kiolajozott tepsibe és simítsd el. Tedd rá a feltétet, szalámi, sonka, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. 2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. 3. Ha már puha a krumpli és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű