12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, 2 ek hideg víz
töltelék: 1 csomag szeletelt bacon, 3 dl tejszín, 1 egész tojás, 3 tojás sárga, só, bors
1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet.
2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
3. A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy kevés vajon csak annyira sütjük ki, hogy a zsír nagy része kiolvadjon belőle, de még ne legyen ropogós.
4. A tejszínt összekeverjük a tojással és a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
5. A tésztát kivajazott kerek formába nyújtjuk (26-28 cm), villával megszurkáljuk és rászórjuk a szalonnát.
6. Ráöntjük a tejszínes keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
7. Ekkor a sütőt 180 fokra levesszük, és a lepényt még addig sütjük, hogy a teteje kellemesen piros legyen (10-15 perc).
8. Hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.
1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprése...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. 3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt tejben, cukorral felfuttatni, majd összegyúrni a liszttel, sóval, olajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. 2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 3. Kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz