Családireceptkönyv.hu

Quiche Lorraine


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, 2 ek hideg víz

töltelék: 1 csomag szeletelt bacon, 3 dl tejszín, 1 egész tojás, 3 tojás sárga, só, bors

Elkészítés:


1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet.

2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy kevés vajon csak annyira sütjük ki, hogy a zsír nagy része kiolvadjon belőle, de még ne legyen ropogós.

4. A tejszínt összekeverjük a tojással és a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk.

5. A tésztát kivajazott kerek formába nyújtjuk (26-28 cm), villával megszurkáljuk és rászórjuk a szalonnát.

6. Ráöntjük a tejszínes keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

7. Ekkor a sütőt 180 fokra levesszük, és a lepényt még addig sütjük, hogy a teteje kellemesen piros legyen (10-15 perc).

8. Hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.

Quiche Lorraine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virslis pizza
Virslis pizza

A virslit vékony karikákra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a virslit rászórjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Villámpizza, finom
Villámpizza, finom

A tojást, a majonézt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy kis sót. Mikor a massza csomómentes, öntsd kiolajozott tepsibe és simítsd el. Tedd rá a feltétet, szalámi, sonka, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Töki pompos
Töki pompos

1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. 2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. 3. Ha már puha a krumpli és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szafi lisztes Pizza (diétásan)
Szafi lisztes Pizza (diétásan)

65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk