2 ek olaj, 25 dkg rizs, só, egy kis fej hagyma, pár szem szegfűszeg
1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje.
2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk.
3. Ha felforrt, egészen kis lángon kb. 15 percig főzzük úgy, hogy a fedővel nem teljesen fedjük le.
4. 15 perc után a lángot zárjuk el alatta, fedjük le teljesen, állítsuk meleg helyre még ¼ órára.
5. Ízesebb lesz, ha pár szem szegfűszeget szórunk bele, de csak a hagymásba.
A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 90 perc. Elkészítés menete: A krumplikat mosd meg jó alaposan, a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra a dörzsi felületű szivacs, azzal elég alapos munká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű