2 ek olaj, 25 dkg rizs, só, egy kis fej hagyma, pár szem szegfűszeg
1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje.
2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk.
3. Ha felforrt, egészen kis lángon kb. 15 percig főzzük úgy, hogy a fedővel nem teljesen fedjük le.
4. 15 perc után a lángot zárjuk el alatta, fedjük le teljesen, állítsuk meleg helyre még ¼ órára.
5. Ízesebb lesz, ha pár szem szegfűszeget szórunk bele, de csak a hagymásba.
A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk , a paprikakockákat, együtt sütjük maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAkár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve. A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fej karfiolt főzz puhára, majd egy krumplinyomóval, nyomkodd szét egy szűrőben, hogy kiszedd belőle a felesleges vizet. Jöhet az ízesítés! Dobd bele a túrót, majd a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű