2 ek olaj, 25 dkg rizs, só, egy kis fej hagyma, pár szem szegfűszeg
1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje.
2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk.
3. Ha felforrt, egészen kis lángon kb. 15 percig főzzük úgy, hogy a fedővel nem teljesen fedjük le.
4. 15 perc után a lángot zárjuk el alatta, fedjük le teljesen, állítsuk meleg helyre még ¼ órára.
5. Ízesebb lesz, ha pár szem szegfűszeget szórunk bele, de csak a hagymásba.
Vágjuk félbe a krumplikat és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elegendő.) Óvatosan vájjuk ki a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát, a cukkinit és a hagymát kislyukú reszelővel lereszeljük. (én konyhai mandolint használtam.) Összeforgatjuk a liszttel. A Totu krém extrát összekeverjük a tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hajdinát, langyos vízben megmostam és szűrőkanálon keresztül hagytam lecsöpögni. Egy megfelelő méretű edényben 2-3 evőkanál olajat forrósítottam és erre öntöttem a lecsepegett h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű