2 ek olaj, 25 dkg rizs, só, egy kis fej hagyma, pár szem szegfűszeg
1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje.
2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk.
3. Ha felforrt, egészen kis lángon kb. 15 percig főzzük úgy, hogy a fedővel nem teljesen fedjük le.
4. 15 perc után a lángot zárjuk el alatta, fedjük le teljesen, állítsuk meleg helyre még ¼ órára.
5. Ízesebb lesz, ha pár szem szegfűszeget szórunk bele, de csak a hagymásba.
Elkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tört sült krumplit elkészíthetjük nagy szemű burgonyával, vagy apró szemű újkrumplival. Nagyobb burgonyák esetében érdemes a krumplit félig előfőzni – lehetőleg héjjal együtt. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük. A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBlanda potatismos med äggen. Bryn lite smör i en stekpanna. Klicka ut små bullar och stek dem gyllene på båda sidor. Servera med stekt fläsk och rårörda lingon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű