1 fej vörös káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, olaj, őrölt kömény, cukor, ecet
1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni.
2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát.
3. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom.
4. Besózom, és pár percig állni hagyom.
5. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát.
6. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is.
7. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.
Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.
A tojásokat felütjük és egy villával alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Beletesszük a lisztet és egy csipetnyi sót, majd kézi vagy gépi habverővel alaposan kid...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2 db apró kockákra vágott zsemlét kevés szalonnazsíron megpirítunk. 50 dkg liszthez 2 csapott teáskanál sót adunk, majd a közepére 2 felvert tojást és a pirított kenyérkockákat te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejszínt és j...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű