1 fej vörös káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, olaj, őrölt kömény, cukor, ecet
1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni.
2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát.
3. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom.
4. Besózom, és pár percig állni hagyom.
5. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát.
6. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is.
7. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.
Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.
1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is. 2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. 3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, fébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész nokedlit serpenyőben felforrósít Felvert, sózott tojást ráönt Csak addig süt, hogy a tojás lágy maradjon (ne legyen szárazon porzó)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű