1 fej vörös káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, olaj, őrölt kömény, cukor, ecet
1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni.
2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát.
3. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom.
4. Besózom, és pár percig állni hagyom.
5. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát.
6. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is.
7. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.
Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.
A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeled és a levét jól kinyomkodod, Az összes hozzvalót összekevered és olajban kisütöd.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben. 2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés ut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes