Családireceptkönyv.hu

Párolt vöröskáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vörös káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, olaj, őrölt kömény, cukor, ecet

Elkészítés:


1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni.

2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát.

3. Vékonyra csíkozom a hagymát is és hozzáadom.

4. Besózom, és pár percig állni hagyom.

5. Egy nagyobb lábosba olajat melegítek, és rádobom a hagymás káposztát.

6. Megszórom köménnyel, cukorral és ecettel ízlés szerint, jól átkeverem, és öntök alá egy decinyi vizet is.

7. Fedő alatt készre párolom. Közben azért megkóstolom, és ha kell bele még valami ízesítő, pótolom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az ecettel érdemes óvatosan bánni, először csak egy teáskanállal locsoljunk a káposztára. Ha nem elég savanyú, lehet még fokozni, de kivenni már nehezebb belőle.

Párolt vöröskáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
krumpliknédli
krumpliknédli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott újhagyma
Rántott újhagyma

1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is. 2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. 3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Sóban sült cékla
Sóban sült cékla

Vágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, fébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A kész nokedlit serpenyőben felforrósít Felvert, sózott tojást ráönt Csak addig süt, hogy a tojás lágy maradjon (ne legyen szárazon porzó)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk