zsenge újhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is.
2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni.
3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásban megmártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Érdemes ez utóbbi két lépést még egyszer megismételni (duplabundájúra csinálni).
4. Forró olajban kisütjük.
5. Tartármártással, majonézzel tálaljuk.
6. Köretnek ajánlatos mellé pl. a krumplipüré, de lehet csak kenyérrel enni is.
A zsiradékon mindkét felét megsütjük a körteszeleteknek, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű