zsenge újhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is.
2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni.
3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásban megmártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Érdemes ez utóbbi két lépést még egyszer megismételni (duplabundájúra csinálni).
4. Forró olajban kisütjük.
5. Tartármártással, majonézzel tálaljuk.
6. Köretnek ajánlatos mellé pl. a krumplipüré, de lehet csak kenyérrel enni is.
1. Először feltesszük a főzővizet, hogy forrjon mire elkészül a nokedlitészta. 2. Mindent összekeverünk, amíg sűrű, de folyós masszát nem kapunk. 3. Forró lobogó vízbe szaggatjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit megmosom, lecsepegtetem és rózsáira szedem. A torzsácskáit levágom és félreteszem jó lesz majd levesbe. Csak a " virágokat" használom fel. Ezeket kisebb darabokra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű