menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott újhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zsenge újhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítés:


1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is.

2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni.

3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásban megmártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Érdemes ez utóbbi két lépést még egyszer megismételni (duplabundájúra csinálni).

4. Forró olajban kisütjük.

5. Tartármártással, majonézzel tálaljuk.

6. Köretnek ajánlatos mellé pl. a krumplipüré, de lehet csak kenyérrel enni is.

Rántott újhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Körtés - póréhagyma
Körtés - póréhagyma

A zsiradékon mindkét felét megsütjük a körteszeleteknek, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Burgonya krokett
Burgonya krokett

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Kaliforniai paprikás csicseriborsó krém
Kaliforniai paprikás csicseriborsó krém

Összeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk