500 g liszt, 100 g trappista sajt, 30 g friss élesztő, 100 ml tej, 1 kk kristálycukor, 150 ml tejföl, 100 g margarin, 2 tojás, 1 ek só
tetejére: pizzakrém, pizza fűszerkeverék, vagy házi ketchup, 150 g trappista sajt
1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját.
3. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
4. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.
5. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat.
6. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak.
7. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra.
8. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
9. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig.
1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet mérd ki a robotgép táljában, add hozzá a sót és keverd össze. Egy másik edénybe öntsd a vizet, morzsold bele az élesztőt, majd oldd fel teljesen. Az élesztős vizet add a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes