500 g liszt, 100 g trappista sajt, 30 g friss élesztő, 100 ml tej, 1 kk kristálycukor, 150 ml tejföl, 100 g margarin, 2 tojás, 1 ek só
tetejére: pizzakrém, pizza fűszerkeverék, vagy házi ketchup, 150 g trappista sajt
1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját.
3. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
4. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.
5. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat.
6. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak.
7. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra.
8. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
9. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig.
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 20-30 dkg tonhalat citromos, sós vízben megfőzünk. A halhúst összemorzsoljuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk és a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. 2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. 2. Kb. fél órát kelni hagyjuk. 3. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz