500 g liszt, 100 g trappista sajt, 30 g friss élesztő, 100 ml tej, 1 kk kristálycukor, 150 ml tejföl, 100 g margarin, 2 tojás, 1 ek só
tetejére: pizzakrém, pizza fűszerkeverék, vagy házi ketchup, 150 g trappista sajt
1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját.
3. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
4. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.
5. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat.
6. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak.
7. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra.
8. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
9. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig.
A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűPici zsíron a hagymát és a fokhagymát lesütjük, kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk, valamint majoránnával vagy bazsalikommal ízesítj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúr keleszt, kézzel formál és süt. Kemencében kb 5 perc kellett neki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű