menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás tallér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g liszt, 100 g trappista sajt, 30 g friss élesztő, 100 ml tej, 1 kk kristálycukor, 150 ml tejföl, 100 g margarin, 2 tojás, 1 ek só

tetejére: pizzakrém, pizza fűszerkeverék, vagy házi ketchup, 150 g trappista sajt

Elkészítés:


1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.

2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját.

3. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.

4. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.

5. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat.

6. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak.

7. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra.

8. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.

9. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig.

Pizzás tallér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás pizza ruccolával (Bmintbalázs)
Sonkás pizza ruccolával (Bmintbalázs)

Készítsd el és formázd meg kerekre a pizzatésztát. Az igazi olasz pizzaszószhoz most sincs szükség másra, minthogy körkörös mozdulatokkal szétterítsd a pizzatésztán a sűrű passzí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók
Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók

a tészta A langyos tejhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 7 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Calzone al prosciutto
Calzone al prosciutto

1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk