50 dkg liszt, 2 közepes krumpli, 1 nagy fej lila hagyma, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon, 15 dkg kolbász, 15 dkg reszelt sajt, cukor, só, bors, olaj
1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni.
2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut.
3. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható.
4. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.
5. Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát.
6. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Összekeverjük a szószhoz valókat, majd rákenjük a tésztára. Sonkát, kukoricát, paradicsomot stb teszünk rá, majd reszelt sajttal megszórjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítés: A megmosott, meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinihez hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy turmixgépben törd össze a karfiolt, apró, rizs formájú darabokra. 2. Az összetört karfiolt öntsd egy serpenyőbe és főzd kb. 8 percig, amíg meg nem puhul. 3. Amikor a karfi...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű