50 dkg liszt, 2 közepes krumpli, 1 nagy fej lila hagyma, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon, 15 dkg kolbász, 15 dkg reszelt sajt, cukor, só, bors, olaj
1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni.
2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut.
3. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható.
4. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.
5. Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát.
6. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
Az élesztőt tejben, cukorral felfuttatni, majd összegyúrni a liszttel, sóval, olajjal.
Elkészítési idő:1 Liter vízhez hozzá rakom a sót a cukrot, lisztet és az élesztőt és az olajat be dagaszuk amíg el nem válik az edény falától 20 percig állni hagyuk és liszten ki nyújtjuk.
Elkészítési idő: 30 perc1. A krumplikat összevágjuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 3. Ameddig a krumpli fő és az éle...
Elkészítési idő: