2-3 közepes burgonya, 1/2 kg liszt, 1 kis doboz kefír, 4 ek olaj, 1 tk só, 0,5 dl tej, kevéske cukor, fél kocka élesztő
feltét: 1 közepes méretű (450 g) tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, sonka, szalonna, 2-3 fej lila hagyma, sajt
1. A krumplikat összevágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
2. A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
3. Ameddig a krumpli fő és az élesztő felfut, a tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálba öntjük.
4. A főtt burgonyát összetörjük, az élesztővel együtt a száraz anyagokhoz adjuk, kézzel jól összedolgozzuk, majd egy konyharuhával betakargatva bő fél órát kelesztjük.
5. Közben összeállítjuk a feltétet: a tejfölbe fokhagymát nyomunk, összekeverjük.
6. A megtisztított lila hagymát felszeleteljük, a sonkát vagy szalonnát kis kockákra, vagy vékony csíkokra vágjuk (ízlés szerint).
7. A sajtot lereszeljük.
8. Egy lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a megkelt tésztát, elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.
9. Villával megszurkáljuk, és 160-170 fokra (hőlégkeverés üzemmódban) előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt elősütjük.
10. Ezután a sütőből kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a sonkát és a hagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
11. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük – amíg a sajt megolvad és aranybarna nem lesz rajta.
Összedolgozzuk a hozzávalókat. Pihentetjük 10percet,ezután ketté vágjuk és kinyújtjuk. Tetszés szerinti feltéttel gazdagítjuk Maximum hőmérsékleten sütjük kb 8-10percig
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes