Családireceptkönyv.hu

Pompos-pizza


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor

kenéshez: 2 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl pizza szósz

feltéthez: 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika, 3 fej lila hagyma, 25 dkg reszelt sajt vegyesen ( trappista és füstölt)

Elkészítés:


1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.

2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

3. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

4. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

5. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.

6. A sajtot lereszeljük.

7. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

8. A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.

9. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Pompos-pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mucika
Pizza
Pizza

2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sugo - OK
Sugo - OK

1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk. 2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzaszósz
Pizzaszósz

1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprése...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk