tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 2 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl pizza szósz
feltéthez: 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika, 3 fej lila hagyma, 25 dkg reszelt sajt vegyesen ( trappista és füstölt)
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
3. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
4. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
5. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.
6. A sajtot lereszeljük.
7. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
8. A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.
9. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A pizzatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, az egyik felébe szórjuk az élesztőt, a másikba a sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával elkezdjük keverni, közben folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A főzővizet külön pohárba öntöm, belőle 1 dl-be cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet beöntöm a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz