tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 2 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl pizza szósz
feltéthez: 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika, 3 fej lila hagyma, 25 dkg reszelt sajt vegyesen ( trappista és füstölt)
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
3. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
4. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
5. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.
6. A sajtot lereszeljük.
7. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
8. A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.
9. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Robotgéppel eldolgozod, vizes kézzel eligazítod a masszát a szilikonos sütőpapíros tepsiben, majd 180°-on 15 percig sütöd. Utána jöhet a lényeg ? paradicsomszósz, sajt, csirkesonk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz útifűmaghéjat kávédarálón lisztes állagúra daráltam,majd összekevertem a bambuszrost lisztel.Langyos vízbe belekevertem a sót majd a tojást,olajat,ecetet és habverővel jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű