tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 2 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl pizza szósz
feltéthez: 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika, 3 fej lila hagyma, 25 dkg reszelt sajt vegyesen ( trappista és füstölt)
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
3. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
4. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
5. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.
6. A sajtot lereszeljük.
7. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
8. A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.
9. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig alig marad valamennyi a krumplin, viisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket kezdem el: A hagymát finomra vágom és az olívaolajon puhára párolom. Belereszelem a fokhagymát, meghintem a római köménnyel, fahéjjal és beleszórom a chilit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet kenyérsütőgéppel, vagy dagasztógéppel összeállítani a tésztát, de én ezt jobban szeretem kézzel kidagasztani. Nem nagy munka és annyira jó a tészta, hogy a munka végére mindi...
Elkészítési idő: 1óra 30 p Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. 2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 3. Kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz