tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 2 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl pizza szósz
feltéthez: 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 2 db jalapeno vagy hegyes erős paprika, 3 fej lila hagyma, 25 dkg reszelt sajt vegyesen ( trappista és füstölt)
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
3. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
4. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
5. A paprikákat, lila hagymát karikákra vágjuk.
6. A sajtot lereszeljük.
7. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
8. A felét megkenjük a pizza szósszal, a másik felét fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: sonkát, lila hagymát, paprikákat, bacont és végül a reszelt sajtot.
9. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.
Elkészítési idő:1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk. 2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy...
Elkészítési idő:1. Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganót. 2. A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprése...
Elkészítési idő: