5 dkg hagyma, 0,5 dl olaj, 2-3 g fokhagyma, 7 dkg paradicsompüré, só, bors, reszelt gyömbér
1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk.
2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként.
1. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
1. A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát földaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan be nem sűrűsödik. 2. Mikor már majdnem elérte a kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot. 2. Beleszórom a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széle...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű