60 dkg finom liszt, 1,3 dl tej, 4 ek joghurt, 7 dkg vaj felolvasztva, 4 kk só, 2,5 ek cukor, 1 nagy tojás, a tetejére szezámmag, lenmag vagy napraforgómag és tej a kenéshez
1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe és elindítottam a dagasztás programot.
2. Másfél óra múlva bemelegítettem a sütőt 160 fokra, elővettem a muffinsütőt, kikentem vajjal.
3. A tésztát 12 részre osztottam és beleraktam a sütőformába.
4. Lekentem tejjel, szórtam rá lenmagot és hagytam pár percig még kelni.
5. Majd beindítottam a légkeverést is a sütőben és nagyjából 20 perc alatt megsütöttem.
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretessz...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és a sót. A lisztet tálba szitáljuk,majd gyorsan elmorzsáljuk a vajat, hozzáadjuk a túrót,élesztőt, tejfölt,összedolgozzuk az egészet.(l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejjel felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel jól kidolgozom lágyabb tésztát kell kapnunk.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes