60 dkg finom liszt, 1,3 dl tej, 4 ek joghurt, 7 dkg vaj felolvasztva, 4 kk só, 2,5 ek cukor, 1 nagy tojás, a tetejére szezámmag, lenmag vagy napraforgómag és tej a kenéshez
1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe és elindítottam a dagasztás programot.
2. Másfél óra múlva bemelegítettem a sütőt 160 fokra, elővettem a muffinsütőt, kikentem vajjal.
3. A tésztát 12 részre osztottam és beleraktam a sütőformába.
4. Lekentem tejjel, szórtam rá lenmagot és hagytam pár percig még kelni.
5. Majd beindítottam a légkeverést is a sütőben és nagyjából 20 perc alatt megsütöttem.
Elkészítés : A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és jól eldolgozzuk, majd fél órára letakarva a hűtőbe tesszük.Utána sütőpapíros t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűDagasztógép megdagasztja. Kelesztőkosárban 2 x 30 percig pihen, félidőben kissé átmozgatom a tésztát. Második pihentetés után lemérem a tészta mennyiséget, elosztom annyival, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a már felfutta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű