30 dkg sima liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 0,5 dl olaj, kb. 1,2 dl víz
töltelékhez: 15 dkg császár szalonna, 3 ek tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 kisebb szál újhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors ízlés szerint, a töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk.
2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
3. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
4. A fokhagymát, újhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
5. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
6. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra).
7. A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
8. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig.
1. A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt.
tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálban ö...
Elkészítési idő:Szükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket. 2 Egy tálba kimérjük a lisz...
Elkészítési idő:Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált hú...
Elkészítési idő: 1 óra