30 dkg sima liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 0,5 dl olaj, kb. 1,2 dl víz
töltelékhez: 15 dkg császár szalonna, 3 ek tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 kisebb szál újhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors ízlés szerint, a töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk.
2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
3. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
4. A fokhagymát, újhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
5. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
6. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra).
7. A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
8. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig.
1. A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt.
A krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és a répát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon pároljuk. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Amikor a l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű