menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sima liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 0,5 dl olaj, kb. 1,2 dl víz

töltelékhez: 15 dkg császár szalonna, 3 ek tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 kisebb szál újhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors ízlés szerint, a töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk.

2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.

3. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.

4. A fokhagymát, újhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.

5. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

6. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra).

7. A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.

8. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt.

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás rakott tészta
Sonkás rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Mac & Cheese
Mac & Cheese

A tésztát sós vízben "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Paradicsomos vöröslencse-ragu
Paradicsomos vöröslencse-ragu

A hagymát és a répát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon pároljuk. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Amikor a l...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk