1/2 kg fodros metélt, kb. 60-70 dkg darálthús, 10-15 dkg sajt, 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás
1. A darált húst elkészítem pörköltnek, közben kifőzöm a tésztát, majd összekeverem őket, és tepsibe öntöm.
2. A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd a pohár tejfölt elkeverem a tojással, és ráöntöm a tetejére, majd addig sütöm, míg kezd pirulni a teteje.
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe teszünk egy picike cukrot. ( cukor helyett egy Pöttyit, vagy egy loccsantás update folyékony édesítőszert) A liszteket összekev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Elkezdjük dagasztani és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű