Családireceptkönyv.hu

Rizibizi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


rizs, zöldborsó, petrezselyem, reszelt sajt, vaj

Elkészítés:


1. A rizst párold meg. Kevés vajon, apróra vágott petrezselyemmel párold meg a zöldborsót is, majd keverd a forró rizshez. (sütőben, fedő alatt melegítsd össze.)

2. Tálaláskor bőven szórd meg sajttal.

Rizibizi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Tartiflette/Sajtos, baconos, burgonya
Tartiflette/Sajtos, baconos, burgonya

Egy hosszúkás őzgerinc formájú sütőt kibélelek baconnel. A burgonyát megtisztítom, kockára vágom a lilahagymával együtt és kevés zsíron megdinsztelem. Amikor kész fűszerezem, sóva...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Sajtoskrumpli formában
Sajtoskrumpli formában

A krumplit héjában megfőzöm, majd kihűtöm, meghámozom és a reszelő durvább fokán lereszelem. Hagymát aprítok, amit olajban megpirítok, hozzáadom a reszelt krumplit, sózom, borsozom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás krumplipüré
Fokhagymás krumplipüré

A fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Knédli
Knédli

A vizet és cukrot összekeverni, felfuttatni benne az élesztőt. Többi hozzávalót egy tálba rakni, majd felönteni a felfuttatott élesztővel. Géppel kevertem, majd kicsit kézzel is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk