40 dkg edami v. trappista sajt, 10 dkg vaj, 1 db camping sajt, 1 ek mustár, 1 kisebb fej lila hagyma, 2 db keményre főtt tojás, petrezselyemzöld, 20 dkg sonka
1. A sajtot alufóliában forró vízben 20 percig főzzük, majd 30x30 cm-re kinyújtjuk.
2. Kibéleljük vékony sonkaszeletekkel, majd rákenjük a krémet.
3. A vajat összekeverjük a camping sajttal, mustárral és az apróra vágott lila hagymával.
4. Belekeverjük az apróra vágott tojásokat és petrezselyemzöldet is.
5. Aki szereti egy kis csípős piros aranyat is adhat hozzá.
6. Végül a sajtot feltekerjük, hűtőbe tesszük.
7. Amikor megszilárdult, lehet szeletelni.
A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltesszük főzni, ételízesitővel, kevés vizzel, épphogy ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, hagyjuk kicsit ropogósra a zöldségeket. Leöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat hosszába félbe vágom , sárgáját kiveszem , krumplikat leszűröm , hozzáadok 5 dk vajat ,1 evőkanál tejfölt , csapott evőkanál mustárt ugyanannyi majonézt, sót , pici fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét felkockázzuk,vagy csíkokra szeljük. olajon kezdjük pirítani. Hozzá teszünk felszeletelt zöldpaprikát,karikára vágott vöröshagymát. Csíkokra szeletelt sonkát v....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz