10 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg csuszatészta, 1 hagyma, 1 ek pirospaprika, 12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só
1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával.
2. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát.
3. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát.
4. Sózzuk meg és tegyük bele a paprikát és a paradicsomot.
5. Alacsony láng fölött, lefedve. lassan főzzük meg. Többször keverjük, nehogy leégjen.
A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...
Elkészítési idő:később
Elkészítési idő: 0,5Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...
Elkészítési idő: 1 ora