Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg csuszatészta, 1 hagyma, 1 ek pirospaprika, 12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só

Elkészítés:


1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával.

2. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát.

3. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát.

4. Sózzuk meg és tegyük bele a paprikát és a paradicsomot.

5. Alacsony láng fölött, lefedve. lassan főzzük meg. Többször keverjük, nehogy leégjen.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Palacsinta
Palacsinta

később

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VARGABÉLES
VARGABÉLES

Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk