10 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg csuszatészta, 1 hagyma, 1 ek pirospaprika, 12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só
1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával.
2. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát.
3. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát.
4. Sózzuk meg és tegyük bele a paprikát és a paradicsomot.
5. Alacsony láng fölött, lefedve. lassan főzzük meg. Többször keverjük, nehogy leégjen.
A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. 2. Megdinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát. 3. Ha megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is, majd fűszerezzük. Belekeverjük a paradicsomszószt, egy kevés vizet önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes