10 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg csuszatészta, 1 hagyma, 1 ek pirospaprika, 12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só
1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával.
2. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát.
3. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát.
4. Sózzuk meg és tegyük bele a paprikát és a paradicsomot.
5. Alacsony láng fölött, lefedve. lassan főzzük meg. Többször keverjük, nehogy leégjen.
Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A makarónit félig megfőzzük, majd összekeverjük a következő masszával: nagy pohár tejföl, kb 3 dl tej, 4 egész tojás, 25 dkg reszelt sajt, só, bors. 2. Kivajazott tűzálló tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű70 perc Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű