1 ek zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 cs csuszatészta, 1 db zöldpaprika, 1,5 dl paradicsomlé, só, 2 kk pirospaprika, 4 db közepes burgonya
1. Az apróra vágott hagymát a tésztával megpirítjuk.
2. Beletesszük a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a paradicsomlét, a karikára vágott burgonyát és megsózzuk.
3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
A hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA búzadarát kevés olajon megpirítjuk, majd vizet adunk hozzá. Fedőt teszünk rá, hogy megszívja magát a darált. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Összekeverjük, porcukorral, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk és összetörjük, belekeverjük az olaját és hagyjuk kihűlni. Ezután a tojást, a búzadarát, a lisztet és a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes